View Single Post
Staro 11.03.2025., 11:30   #231
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
color laser jet pro mfp m281fdw mi ima sve tonere pune (zamjenske, ne oriđiđi i već sam ih dvaput reklamirao, i po drugi put su mi ih poslali skroz free, tako da mi je već pomalo i bed), ali i dalje ZELENU boju nikako ne može pogoditi, kao da više bude plavkasta/svijetla, zašto? postoji mogućnost da je stvarno banana od tih zamjenskih tonera, a originalni su preskupi, ako ću ih morati kupovati, onda ću radije kupiti neki epson... (ovaj sam kupio jako povoljno, polovno iz druge ruke), chat gpt kaže ovo:

Citiraj:
Ako vaš HP Color LaserJet Pro ima sve tonere pune, ali još uvijek ne može precizno otisnuti zelenu boju, koja izgleda plavkasto ili svijetlo, postoje nekoliko mogućih razloga za to:
    • Ako su toner kartice loše podešene ili ako postoje problemi s njihovim kvalitetom, to može utjecati na preciznost boja. Provjerite da li su kartice pravilno ugrađene i da li su u dobrom stanju
Rješenje ovog problema može zahtijevati kombinaciju ovih koraka, kao što su provjera ICC profila, kalibracija printera i podešavanje boja u programu za dizajn.
  • Zelena boja se stvara miješanjem žute i cijan boje. Ako magenta nije prisutna ili nije pravilno upotrebljena, zelena boja može izgledati plavkasto ili svijetlo. Međutim, u ovom slučaju, problem nije u magenti, jer se spominje da su svi toneri puni
  • ICC profili su važni za precizno prikazivanje boja. Ako profil nije adekvatan za vaš printer ili papir, boje mogu biti netočne. Provjerite da li ste koristili pravilan ICC profil za vaš printer i papir
  • Pogrešna kalibracija ili podešavanja boja na printeru ili u programu koji koristite za dizajn mogu uzrokovati netočne boje. Provjerite da li je printer pravilno podešen za upotrebu CMYK boja i da li su boje kalibrirane
  • Kvaliteta papira može utjecati na način na koji se toner fuzionira i prikazuje. Upotrijebite papir koji je dizajniran za laser printere kako biste poboljšali kvalitetu boja