View Single Post
Staro 07.03.2025., 12:22   #762
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
pitanje za znalce i one koji se tako osjećaju

pitao sam chat gpt, ali za ovo mi treba baš odgovor od žive osobe... koja je realna razlika između IBKR i T212?

svi "ozbiljniji" ulagači/investitori vole više IBKR nego T212, kažu da je T212 za početnike, a IBKR za već naprednije igrače, a moji dojmovi su skroz drugačiji:

- t212 je puno jednostavnija za korištenje
- t212 je bila puno jednostavnija za korištenje i otvaranje računa, skroz user friendly
- nikakve fee-jeve nisam plaćao kada bi prebacio cash na account, kada bi kupovao stock/etf
- nikakav fee nisam imao kada sam prodavao ono šta više ne želim i kupio drugi etf
- služba za korisnike mi full brzo odgovara na mailove
- u IBKR se ponekad nemoguće logirati
- IBKR nema nikakav javno objavljeni mail supporta za sva pitanja
- kada sam otvarao račun u IBKR, prebacio sam 1€ i hvala bogu da sam toliko malo prebacio, onda je bilo nekih poteškoća oko registracije, napravio sam novi account i sada više ne mogu log-in u taj stari mi je jedan euro ostao, jer kada na mobitelu autentificram pokušaj ulaska, uđem na novi acc., a ne na onaj stari
- na face-u mi govore da jedini način na koji to mogu napraviti, je da nazovem neki telefonski broj u americi, support...
- zašto je u IBKR aplikaciji sve tako komplicirano i teško za pohvatati? nije pregledno? nije user friendly? kupnja nekog etf-a mi se čini kao kvantna mehanika, a na t212 bi to bebe mogle odraditi
- uplata na ibkr account ima fee, kupovina etf-ova također, prodaja također... (?)

imam osjećaj, da kada bi zaboravio lozinku ili nešto na ibkr, a ne daj bože da imam više od 50€ gore, ne bih se mogao više nikako logirati unutra, jednostavno mi odaje takav dojam aplikacija, ne ulijeva mi pretjeranu sigurnost, pogotovo sa tom ekipom iz supporta koja je polubezobrazna

u ibkr mi samo "plijeni pažnju" i interes, tj. zanimljiva mi je jer je ne razumijem i ne shvaćam u potpunosti, a volio bih barem pokušati shvatiti, čisto iz moje radoznalosti, ali ne iz neke jednostavnije i lakše upotrebe?

a da ne spomenem da se ponekad ne može spojiti na server "zbog preopterećenja i velikog broja korisnika" pa izbacuje errore, to mi se nikad nije desilo s t212

u čemu je štos? dali zabrijavam?