Po preporukama ovdje, isprobao:
1. Vivaldi - Neloš. Chromium engine ali trenutno ne vidim neke prednosti koje bi prevagnule da trenutni Brave zamijenim s njim ?
2. Zen - Firefox (Gecko) engine. Previše experimentalan za moj ukus, pola modova ne radi, neke ekstenzije iz Chrome store ovdje ne postoje, jedan dev, itd.
3. Opera - Neloša. Chromium opet, ali kao i s Vivaldijem, ne vidim neke razloge za prelazak?
Prednost Brave-a nad svim ovim browserima je šta sync ne zahtijeva nikakvo kreiranje accounta, samo se skenira QR code i automatski su uređaji syncani. Ovi svi ostali traže da se kreira acc.
Također mi izgleda da Brave ima najrobusniji ad/tracker/fingerprint blocker koji jednostavno savršeno radi bez potrebe za instaliranjem uBlocka, Privacy Badgera i sličnih addonova.
No, unatoč tome, Vivaldi mi je možda najviše pažnje zaplijenio, prvenstveno zbog svog Dashboard taba, koji bi se dao dobro podesiti da imitira trenutnu extenziju u Brave-u koja se zove "Productivity Tab", a služi tome da u novom tabu prikazuje informacije tipa vrijeme sa višednevnom prognozom, custom RSS feed-ove, kalendar koji vuče sa Google-a, Google Keep, itd.
To je dobro jer se onda rješavam još jedne extenzije koja se potencijalno može uskoro prestati supportati i shodno tome, raditi.
Moram Vivaldiju dati još jednu šansu pa će na kraju biti ili on ili Brave.
Hvala svima na preporukama