Citiraj:
Autor mkey
Bilo je nešto priče o tome kako će taj porez zamijeniti komunalnu naknadu. Naravno, sve je ovo samo predigra, bude se plaćalo porez na svaki objekt, i da kamen zabiješ na svojoj zemlju budu načina našli da ti za to sjednu na vrat.
----
Iz obrasca https://www.porezna-uprava.hr/HR_obr..._gradjani.pdf:
U obrascu se nigdje ne spominje komunalna naknada. Možda komunalna naknada i doprinos nisu ista stvar 
|
Ne radi ti link, iz očitih razloga
ovaj dio mi bas nije jasan:
Pod točkom 3.
RAZLOZI ZA OSLOBOĐENJE popunjava se unosom DA ako postoji oslobođenje za
sljedeće nekretnine. Ako je odgovor DA, onda je potrebno još zaokružiti jedan od ponuđenih razloga
za oslobođenje te u točki 5. Zahtjeva priložiti dokumente koji to oslobođenje i dokazuju:
-
nekretnina namijenjena za stalno stanovanje - prijavljuje se nekretnina u kojoj stanuje
osoba bez prijavljenog prebivališta/boravišta te nekretnina za koju nije prijavljen ugovor o
najmu Poreznoj upravi,
Imam situaciju gdje sam prijavljen u Bjelovaru u obiteljskoj kuci, posjedujem stan u Zagrebu (moja prva i jedina nekretnina) kojeg povremeno koristim jer radim u Zagrebu. Po onome sto se povlačilo po medijima moglo se zakljuciti da svi stanovi u kojima nitko nije prijavljen ili nemaju ugovor o dugoročnom najmu ce morati plaćat porez na nekretnine.
Boldano upućuje da takva situacija je osnova za oslobođenje od plaćanja poreza. Ili sam nesto krivo shvatio