Citiraj:
Autor kopija
Psi laju karavane prolaze.

|
Obzirom na okruženje u kojem se nalazimo pa čak i na ovom PC Ekspert forumu, može se olako doći do zaključka da je ovo što ste kolega prikazali u ovom grafu - bespotrebno jer se hardware gleda samo koliko će dobro odrađivati neki neoptimizirani komad software-a što se popularno naziva video-igra. Samo je to bitno i zato su ljudi ljuti na nVidia-u jer je podbacila u najvažnijem segmentu - igranju računalnih igara dok ne shvaćaju da baš zbog ovog dijagrama gospodin Jensen Huang urinira po svojim korisnicima i svima onima koji ga štuju jer im je pružio mnogo pogotovo što mogu gledati refleksiju svjetla sa neonskih reklama u lokvi vode tijekom realnog vremena u popularnim video igrama a za uzvrat nije tražio ništa. I svejedno su ljudi stajali u redovima da kupuju elektronički otpad. Svi se ismijavaju a ljudi i dalje kampiraju ispred trgovina i šalju tisuće i tisuće upita trgovinama o dostupnosti tog istog otpada. nVidia je dvostruki pobjednik - neprikosnoveni u AI segmentu tržišta jer nemaju konkurencije te neprikosnoveni u ovom važnijem dijelu kućnih korisnika jer ljudi kupuju otpad i na svoju štetu tumaće kako nedostatak ROP jedinica neće previše utjecati na njihove performanse jer je tu DLSS 4 koji će iznivelirati taj nedostatak. Tri put hura za gospodina Jensena.
Citiraj:
Autor Exy
Ne razumijem ovaj argument da se to mora napravit jer bi onda "ljudi čuli za Radeon", pa taj brand je skoro pa stariji od GeForcea 
Nije poanta povećat tržišni udjel za 0,2%, od tržišnih udjela samih po sebi se ne živi, pogotovo ako su stvoreni gubljenjem novaca, to je potpuno bizarna ideja.
Što mene briga za njihov tržišni udjel, kupit ću 9070XT ako je bolja od 5070Ti tj. ako je price/performance bolji. Ako opet bude inferioran proizvod, opet ih nitko neće kupovat kao što je bilo i do sada. Zašto bi Radeon grafa bila jeftina ako nudi isto što i nvidia? Upravo takve stvari uništavaju brand.
|
Kolega, pogledajte jučerašnji video uradak gospodina Stevea Burkea. Lijepo je naveo da velik tojest ogroman dio tržišta nikad nije čuo za Gamer Nexus i slične hardware recenzente i da AMD ima "uphill battle" jer je GeForce sinonim kvalitete i brige za dobrobit korisnika dok se Radeon predstavlja kao lošiji proizvod nego to u suštini je. Samo iz tog razloga Radeon mora biti jeftiniji jer je narativ društva takav. To vam je kao i u politici kad osoba kaže svi su oni isti i opet glasa za nekoga zbog koga mu je dijete otišlo raditi u inozemstvo. U ovom slučaju ljudi kažu da im treba jeftini i konkuretni Radeon kako bi jeftinije kupili nVidia grafičku karticu. Plus ono što sam ranije naveo pa ste mi savjetovali da ne pratim ljude nego da se okrenem sebi - to da je bitnija i ljepša slika na društvenoj mreži ona sa zelenom kutijom nego ona sa crvenom. Ono što mislim je to da je za Radeon prekasno tojest da ne ovise o sebi nego o tome da nVidia iduću seriju kolosalno zabrlja kao što je i ovu, što cjenovno što logistički što kvalitetom.