Citiraj:
Autor valid_
Dragi svi,
gledam malo neko vrijeme vodeno hladenje ali kada sve zbrojim dobivam neke egzoticne brojeve u €€€ glede hladenja CPU, GPU kombinacije.
Slusao sam malo neke likove i citao ali i dalje bas nisam dobio neku cistu predodzbu koliko je to zapravo isplativo, naime, glavni razlog zbog kojeg bi krenuo u samu gradnju petlje je smanjivanje buke tijekom nekih zahtjevnijih radnji na racunalu.
Koliko uopce mogu ocekivati da cu moci smanjiti dB ako koristim neki moderniji, jaci procesor Intel 13 generacije, i9 i srednje jaku graficku karticu nvidia 2080? Koliko zapravo trebam vode kako bih to uspjesno hladio te koliko radijatora trebam. Postoji li mogucnost samostalne izglradnje CPU, GPU bloka koji bi bio pogodan za navedeni procesor, graficku?
Da li je ta vodena petlja cista fantazija, samo staviti dobar AIO sa push/pull i Bog te veseli?
ugodan vikend svim citaocima.
|
Da ti ja ispričam svoju priču.
Imam 7800x3d, i to se ne grije baš. Kad sam ga kupio kupio sam arctic freezer 2 420. Znao sam da je overkill jer se 7800x3d u loadu ne grije puno, i reko želim da bude tiha konfiguracija. Prijatelj mi je imao isti hladnjak godinama, i sve mu radilo savršeno.
Prošlu godinu sam valjda 10% godine bio doma, hladnjak je bio star 2 godine. Procesor je uvjek bio undervoltan. i pred koji mjesec je crkla pumpa.
I sad imao sam garanciju reklamiram, naravno čekaš tjednima. Kupio sam perless asasin 2. I taj hladnjak je radio isto tiho i isto hladno ko freezer 2.
Nakon jedno 3 tjedna, dobio sam od arctica umjesto freezer 2 freezer 3 420. I montirao sam ga. Praktički nikakav pomak u buci i hlađenju. Možda 4C u maksimalnom loadu u CB.
Iskrenoi žao mi je što sam maknuo peerles 2, mislio sam kak je ovaj 420mm da ću ga teško prodat.
Nikad više nikakvu vodu neću stavit u ni jedno računalo!
napomena moja priča je 7800x3d, da je u igri bio 14900k il slično, priča bi bila drugačija...