View Single Post
Staro 02.03.2025., 15:09   #425
Tirkiz
Poludrago kamenje

Tirkiz's Avatar

Datum registracije: Apr 2023
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Nedavno sam se dokopao Teltonika 5G routera (RUTX50) i naivno naručio Gigabox+ paket na pretplatu, misleći da je to potrebno da bi imao 5G.
Gigabox+ je prije imao limit na prometu 600 GB na mjesec kojeg je HT maknuo prije par mjeseci. Turistička od početaka nema nikakvih limita i idu max brzine a i jeftinija je i zato je stalno preporučujemo.

Kad već imaš Teltoniku RUTX50 (koristim isti taj router već 2 god.), igraj se malo sa cell lockom i isprobavaj i druge tornjeve u dometu. Nadam se da ne koristiš omnice koje su došle s tim routerom jer su teška koma, jako slaba dobit za držati router u zatvorenom prostoru pa uvijek koma signal, RUTX50 daje lude brzine na samo 4G ako imaš usmjerene vanjske antene s jakim pojačanjem (u mene su 4x Iskra P-60 na stupu - FOTO), u mene na B3+B3+B1+B20 gura solidno i do 385 Mbps (speedtest), nemam "5G". Naravno, nije ni u mene stalna bajka sa brzinama jer HT ima power saver na tornjevima pa gasi B1 i ovaj drugi B3 i po danu pa padaju brzine.

A zavisi i o lokaciji di si i opterećenju na tornju.
Ako te zanima više kako iskoristit RUTX50 možeš pisat na poruku da ne zagađujemo temu.
Tirkiz je offline   Reply With Quote