01.03.2025., 07:51
|
|
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Autor GreenLife
Da se nadovežem na ovo:
- nažalost PRVI put u svom životu sam nasjeo na scam, i to zahvaljujući (svojoj naivnosti, kao prvo) kleianzeigenu. O čemu se radi?
Imam u planu promijeniti komponente u kompu i odlučio si uzeti neke dijelove preko tog sr*nja. Nailazim na dosta prihvatljivu cijenu procesora i gledam - account aktivan od 2013, s jako pozitivnim feedbackom i još nekoliko oglasa.
Javljam se, dogovaram slanje i plaćanje preko njihovog servisa. Korisnik odgovara kako mu bolje odgovara plaćanje paypalom i i snizi mi cijenu za taj fee koji kleinanzeigen uzima. Rekoh dobro, koji je mail za uplatu i ovaj pošalje, sve izgleda ok. Međutim navodi mi ako mogu platit Friends & family opcijom, da je dugo na oglasniku i da je imao probleme oko isplate novca kada se koristio drugi način plaćanja.
(*da samo napomenem - nije prvi put da plaćam PaypalF&F načinom, i sve do sada je prošlo uredno...ali...)
Uglavnom - uplaćujem iznos i nakon uplate izleti mi "pravo" ime na Paypalu, u formatu Gonzales Maria Esmeralda Scamero...
E tad sam vidio - I ate a shit.
Prijavio odmah kleinanzeigenu, i mogu reći da su nakon manje od dana obrisali njegov account.
Prijavio Paypalu, znajući da ništa od novca, ali neka mu bar zatvore račun, i to se otegnulo na 2-3 dana pisanja. Da li je deaktiviran - još uvijek ne znam i nikad neću saznati.
Zato - te "jeftine" stvari izbjegavajte ili dobro provjerite (eto hint gore od @supreunknown - tražiti sliku s nečim). Ovo što kleianzeigen dozvoljava je žalosno, da sam na kraju i ja sam postao žrtva.
Čuvajte se tih prijevara, jer ako nešto izgleda "too good to be true, than - it`s a scam"
|
Nije Kleineinzeigen kriv.
.
Kriv si ti (i ja) što plaćamo mimo njihovog servisa za plaćanje a očekujemo njihovu zaštitu.
Kada druga strana u porukama napiše svoju PayPal adresu fino ti se pojavi upozorenje (Sicherheit Risiko - Security Risk) i obavijest da uvijek plaćaš preko njih a ne direktno prodavaču. U tom slučaju oni ne mogu ama baš ništa nego bannati taj račun.