Stan u gradu ili ranč u prirodi? Ne mogu se odlučiti...
Ej ekipa, trebam malo vašeg mišljenja jer se vrtim u krug s ovom odlukom. Dakle, imam dvije POTENCIJALNE

opcije za život i svaka ima svoje prednosti, ali i mane.
Prva je
POS stan – visoko sam na listi i mogao bih ga dobiti pod povoljnim uvjetima, vjerovatno vrlo uskoro, kroz cca. dvije godine... S financijske strane to ima smisla, tj. nisam siguran koliko mi to ima smisla, praktički ću do svoje 70.-te godine morati plaćati 400-tinjak € / mjesečno za stančić od 44 kvadrata, ali iskreno, ne znam koliko mi se živi okružen hrpom ljudi u betonskoj kutiji, s klasičnim „čarima“ stanovanja – susjedi iz pakla, pričuve, parking ratovi i sve što ide uz to... hebemti... a sada da malo postanem "romantičar"...
Druga opcija je nešto totalno drugačije –
mobilna kućica na ranču. To bi značilo mir, prirodu, vlastiti komad prostora i puno manje režija (sigurno bi bilo jeftinije kupit komad zemlje + nekakvu polovnjaču kućicu od 35-40-ak kvadrata i staviti je gore na ranč...). Ali isto tako, znači i više brige oko svega, malo izoliraniji život i pitanje koliko bi mi to dugoročno odgovaralo...
Iskreno, sve mi se više sviđa ideja da pobjegnem iz gradske vreve, ali ne znam je li to samo trenutni hir (koji traje puno godina, i sve mi je jači i izraženiji) ili realna želja za mirnijim životom. Ima li netko iskustva s ovakvim odlukama? Što biste vi odabrali? I nekakva realna usporedba, znači za mobilnu kućicu na ranču trebao bih ukopati septičku jamu, organiziravati jedanput mjesečno odvoz $hita s vanjskom firmom, struju (?), ne bi imao, čistu vodu iz javne opskrbe također ne bih imao (?), dok bi sve te komunalije u POS stančiću imao... Dali je uopće moguć život u jednoj takvoj mobilnoj kućici u smislu same građevine, tj. objekta, ipak to nisu čvrsti betonski zidovi, upitna je izolacija od buke, vanjskih klimatskih uvjeta, hladnoće, kiše,... itd... ovako, kada fantaziram, sve mi se više sviđa ideja života u mobilnoj kućici, nego u nekom POS stanu, ali problem je u tome - šta nisam isprobao nijedno!