View Single Post
Staro 25.02.2025., 15:45   #628
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova

Umiješ li artikulirati riječi? Probaj nešto suvislo napisati.

EDIT:

Citiraj:
Autor Full Throttle Pregled postova
To ti voli biti tak. Kad netko laže i krade onda ekipa sliježe ramenima. "Pusti ih, tak ti je to, svi su oni isti"... Kad istu ekipu upozoravaš na štetnost takvog razmišljanja i da se treba pobuniti protiv bilo kakvog prodavanja muda pod bubrege onda te optuže da soliš pamet. Niko ne voli preispitivati sebe. I sve bi to bilo super da se isti sutra neće žalit kak stvari ne funkcioniraju dobro. A nikad neće reći: ok, vjerojatno smo i zaslužili škart koji smo dobili, ajmo sad neke stvari promjenit da bi drugi put bilo bolje.

Tako je. To je taj konzumeristički način gledanja na sve oko sebe. Samo ja i moje konzumiranje (pod krinkom "individualizma" i skučenog liberalnog poimanja slobode). Društvo ne postoji. Pravila ne postoje. Sve dereguliraj, daj borbu sviju protiv svih i sveto tržište će sve riješiti. Zato se u takvom primitivnom svjetonazoru i može misliti da je bilo kakva briga za cjelinu i sustave nepotrebno gledanje u tuđi tanjur koje je valjda motivirano zavišću ili viškom slobodnog vremena. Većina ljudi danas su takvi kmetovi. Posebna ironija je u tome što smo svi skupa u toj priči škrbavi siromasi (u kontekstu ovoga o čemu govorim jednako onaj s 500 i 5000€ plaćom), a iz tih istih redova ide obrana ekipe poput ove iz nVidie.

Zadnje izmijenjeno od: piydek. 25.02.2025. u 15:54.
piydek je offline   Reply With Quote