Citiraj:
Autor Night
Znam da nije baš po pravilima struke, ali gledam na jednom sajtu složiti backup Proxmox hosta, a nemam trenutno opciju dedicirane PBS mašine. Onda bih išao na to da mi se PBS vrti kao VM na samom Proxmoxu koji se backupira, ali da je PBS storage na Synologyu, koji sa skromnim RAMom nije neka sreća za dići PBS kao VM.
Pa me zanimaju iskustva, nije idealno, ali djeluje mi da bi trebalo raditi OK, opet je cijeli backup na zasebnom stroju, jedino se mašina vrti na istom, ali instalacija PVE i PBS se odradi u par minuta u slučaju potrebe, a onda se backupi povuku sa NASa.
Zasad mi Proxmox radi backup na Synology, ali tu je problem što je svaki backup potpuna kopija strojeva, pa to brzo naraste, dok je PBS tu puno pametniji pa za par GB veći VM i backup naraste par GB.
|
Sve ce ti to raditi upravo tako kako si zamislio uz mali dodatak - trebas dignuti samo Proxmox od nule.
PBS VM ces na NAS backupirati kroz Proxmox (backup job) i to napravis samo jednom kada slozis taj VM. Taj backup isto cuvas na NAS-u, jasno. PBS ne moze samog sebe backupirati pa je tu kvaka.
Kod havarije, dignes Proxmox i setupiras mu NAS storage. Tada ces vidjeti i dostupni PBS VM backup. Kad njega restoras onda imas sve ostalo lako dostupno kroz PBS.
PBS VM na NAS-u radi uredno sa 2 GB RAM-a (cisto info). Nisam probao s manje.
Ovo su upute koje su mi dooosta pomogle kod inicijalnog setupa:
https://www.derekseaman.com/2023/04/...datastore.html
Jednom podesen share na NAS-u mi je prezivio nebrojen broj setupova PBS-a, bilo kao VM na NAS-u ili kao VM na drugim uredjajima. Ako odrzavas isti IP kod setupa, stvar je dosta robusna i sve automagicno klikne.
Pisem ovako u detalje ne zbog tebe nego ako nekog drugog bude zanimalo o cemu pricamo