Citiraj:
Autor Night
Proxmox backup server je odlična stvar, u ovom slučaju ga vrtiš kao virtualku u samom Proxmox virtual environmentu?
|
I da i ne. Koristio sam obje varijante.
Mozes ga vrtiti kao vm, izvedivo je i sve funkcionira ako je backup na dediciranom disku ili NAS-u. U slucaju havarije, dignem novi proxmox install i restoram sami pbs vm. Kad sam ponovno povezao pbs i proxmox opet imam pristup svim backupovima. Dosta je to sve robusno, ali bitno je da backup nije na hostu (idealno) ili da je barem na svom fizickom disku (to nisam probao, ali vjerujem da ce raditi). Nisam siguran da bih savjetovao eksterni usb disk u kombinaciji s pbs-om, nekako ne naginjem prema tome.
Nije savrseno, kao sto tomek kaze, nije ni po pravilima struke. Ali kod mini pc-a i single node proxmox setupa i za kucne potrebe, ako znas korake za restore u slucaju havarije, mislim da ne moze drukcije.
Osobno mi je draza opcija pbs vrtiti kao vm na samom NAS-u. Uvijek je spreman u slucaju havarije proxmox hosta. Backupovi isto idu na NAS, logicno, tako da nemas problema ni oko njihovog cuvanja.