Citiraj:
Autor creatin
Vjerojatno je do samog tog uredjaja, meni recimo video zvono nece se spojiti na 5m udaljen accesspoint kojeg vidi, ali se uredno spaja na 5 udaljen accesspoint koji je iza armiranog zida, jel imas mozda koji smoke detektor od alexa? Jos danas je akcija, po 20 eur/kom
|
Glup sam, detektor radi normalno, ali ima caka. Nakon stavljanja baterija treba pričekati minutu i pol dok se inicijalizira, zatim upariti, smjestiti na željenu lokaciju i onda okinuti test. Dosta brzo ode u standby i odspoji se s routera što mi je dalo lažni dojam kako nije u dometu.
Smoke detektora imam mislim 18 komada od kojih je 10 postavljeno, a ostatak čeka bolje dane. Imam stari tip detektora s mrežicom okolo naokolo, ne znam kakvi su ovi novi.
Nisam oduševljen sa zigbee protokolom, domet je tek nešto malo bolji nego WiFi. Detektor poplave u podrumu mi je točno ispod zigbee gatewaya i ne hvata, ne pomaže ni što je prozor sobe i podruma na istoj strani zida. Baš sam mislio spojiti pumpu na WiFi relej pa da se pali kad ovaj registrira vodu jer dok plovak ode gore, meni je već 20 cm vode dole. I sam protokol je spor, treba barem sekundu dok skuži naredbu što zna biti zbunjujuće kad se pali svjetlo.