Sta je taj Haas da mu treba 10 jezgri?

A jesi razmisljao o dva ista mini pca? Jesi dobro izvagao koliko hw-a ti je zbilja potrebno za to sve pogoniti? Jesi uzeo i backup u obzir?
Jer jedno je sigurno, i da sutra kod nas kupis pc, nikakva garancija ti ne garantira da ces u jedan dan dobiti novi/popravljeni pc. Osim ako doma imas rezervu u vidu novog pc-a ili rezervnog diska, ram-a...
Osobno i dalje vise vjerujem izdrljanom HP-u/Dellu/Lenovu nego random mini pc-u. Pricam to dok mi se ruter vrti na random kinezu, i svaki dan se pitam "trebam li to presloziti na normalan pc ili da tjeram dokle ide". Iako imam slozen backup ruter sa bar osnovnim stvarima, malo je sugav feeling tako nesto bitno vrtiti na upitnom hw-u.
Edit:
A sad vidim, vrtit ces proxmox. Ja bi na tvom mjestu gledao na cemu bi vrtio proxmox backup server i sejvao virtualke. U slucaju havarije, dignes proxmox na cemugod (uzmes neki N100 backup pc) i povezes se na backup server i restoras virtualke. U najboljem slucaju si up and running u kratko vrijeme.
Osim ako zelis ozbiljniji high availability, za to ti trebaju dva mini pc-a i jedan recimo raspberry da imas kvorum od minimalno 3 uredjaja i redudanciju ako jedan komp rikne. Moze i sa dva uredjaja, ali nije preporucljivo. Oprosti, nisam ti puno pomogao s odlukom