Citiraj:
Autor smuchac
Tako je,lik je imao kvar negdje iza stare ploče,pucalo je iznutra i kuhalo i izbacivali su osigurači a nije bilo glavne sklopke. Reko sam mu da ako ono raskupusim i popravim da mu to neću vraćat nazad i nabijat u onako malu ploču. Bilo je 19 kablova spojenih na 12 osigurača. Bilo je i po 3 žile u jednom osiguraču. Kvar na jednom,na 3 nemaš struje kad se desi itd...
Istina,pravi električar ostavlja viška žice pa tako i ja jer sam i ja pravi električar,nisam priučen. Na slici se ne vidi da je svaka žila duža nego što treba a višak sakriven iza ploče i vazda dostupan iza poklopca. Jedino sam blankirane krajeve sjekao jer su ranjeni i od prijašnjeg blankiranja vjv. sjekirom i od vijaka koji su držali bakar i svaka je blankirana malo duže i presavinuta za bolji spoj ali ni to se ne zna niti se vidi na slici pa kad se već pravdam i pokušavam ne ostaviti dojam priučenog. Bilo je i kratkih koje sam produžio uplitanjem priučeno a ne wago spojnicama profesionalno električarski. 
|
Ajd dva pitanja:
Zasto nisi ubacio FIDovu, negdje nema treceg provodnika pa nije islo?
Vidim da su dvije sabirnice ali su spojene u jednu, odnosno sve skupa je nulovano, ali... Zasto ne sve nule na jednu stranu, a uzemljenja na drugu? Pa ako se i bude dodavala FIDova ili nesto jednoga dana, puno je manje posla?