View Single Post
Staro 22.02.2025., 09:10   #415
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
A neman pojma, vjerojatno je losa situacija hahah. Meni je ono bilo 1x20A i to je bilo neupotrebljivo i nakon borbe i ofc veza, ispalo je da ja imam pravo na 3x20A da su 2x20A samo iskljucili mrtvo ladno, pa sam zva hep dosli, stavili dva nova limitatora i vozi misko.

Ali fidovku nemam, dijete malo imam i necake, i volio bi da to bude sve sigurnije. Zvao sam ljude da stave trofaznu fidovku, nikome se to neda bas radit cini mi se Jedino sam dobio ponudu, vjerojatno prikonekestvari za 1500 eura novi veci ormaric, sta mi je iskreno malo previse, pogotovo jer u ormaricu imam na jedan osigurac 33 uticnice, a za 5 prostorija imam odvojen osigurac za svaku za rasvjetu za svaku uticnice, pa racunam da bi se dale te rasvjete spojit na jedan osigurac, pogotov sad sa ledicama.

Što se tiče odvojeni N i PE, neznam sta je PE(zemlja?), a jos manje znam jel odvojeno. Mislim da je stara struja bila okej, nakon renovacije nestrucni je to petlja po tome, ali fidovke nikad nije bilo, dok kat povise u rodjaka ima...
Koliko vidim,imaš kupus od instalacije. 1500e je previše za zamjenu ploče,ja uzimam plafon 400 s materijalom ako je opsežan zahvat ako se kopa i produžuju kablovi što je čest slučaj. Inače,sama zamjena meni uzme od 9 pa nekad i do 3 popodne,nije to baš 30e ormaric i 20x5e za osigurace i par sati posla. Tko to odradi dobro za par sati i da odradi kako treba taj je za nobelovu nagradu a tko odradi ofrlje za isto vrijeme,vjv ti je napravio gore nego je zatekao.
Ja dođem,pogledam detaljno,odem kupit materijal i vracam se ujutro,rasturim sve i presložim. Često zatečeno stanje ne dozvoljava da se napravi čudo i da izgleda estetski za medalju ali sama činjenica da svaki potrošač dobije svoj osigurač i da sve nule i zemlje spojiš ponovno u pravu sabirnicu kako treba su velika stvar. Evo primjer,nije izgledno najljepša ali bolje nije moglo.

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote