Racunajte da mnogo te "ultra jeftine robe" zapravo ni ne postoji. Osobno izbjegavam Kleinenzeigen u sirokom luku jer im je zastita podataka, kupca i prodavaca ravna 0. Prije par tjedana mi je hackiran racun , samo sam dobio mejl da mi je mejl izmjenjen u
nesto@gmx.com i sekundu nakon toga da sam stavio neki artikl na prodaju. Njihov 2FA sljaka da samo moras potvrdit
novi mejl. To je to. Nadi gresku. Prijavio supportu slucaj isti tren. Iduci dan mi dode na stari mejl poruka da su uocili cudne aktivnosti na racunu i resetirali isti te mi poslali lozinku na mejl. Ok logiram se i imam sto vidjeti. Lik je unutar nekoliko sati uspio namagarciti 6-7 ljudi , svakog po 60 eura za artikl koji ne postoji (neko sranje za miomirise, novo kosta nekih 300 Eura). Svaki pun drugi paypal Account ali uvijek na istu fintu kao sto je moj glavni mejl (npr.
prezime@gmx.com). Imao je valjda 30 upita. Screenshotovi, opet posaljem na support - i dalje osim automatiziranog odgovora nista. Reko zajebi to ak nemogu kak spada 2FA na tom govnu imat - brisem Account. Tek iduci dan mi dolazi poruka od supporta da su primjetili cudne aktivnosti ali da posto sam zatrazio brisanje racuna da ce se racun za 60 dana izbrisat. Nit su se dotakli teme 2FA niti kako je bitanga dosla do mog mejla za registraciju niti dali ce korisnici biti obavijesteni da su prevareni iako sam im i to u originalnom mejlu napomenuo. Ok napomenem ponovo + sad mi vec dolaze mejlovi obavijesti na stari E-Mail account sa upitima korisnika kad ce im roba stici. Odgovor supporta: mogu mi aktivirat racun pa ja mogu odgovorit. U ovom trenu sam im spominjao vec hebo sve po spisku al reko pusti nije vrijedno zivaca. Drugi dan - pocele mi dolaziti obavijesti na novi mejl Account koji sam kreirao pred cca 6 mjeseci i koji sam i na kleinanzeigen tad promjenio (onaj koji je provaljen). Ok opet mejl supportu sa upitom kako je moguce da se na zakljucanom accountu izmjenjen mejl i opet pitam za one 3 stavke odprije (2FA, odgovor korisnicima....). Ovaj put isti genericni odgovor dosao od drugog support djelatnika kao i prvi puta, sa ponudom da mi opet aktiviraju racun ako zelim odgovoriti korisnicima i da su oni sad prebacili na stari mejl account. Totalni nesposobnjakovici koje nije briga nit za korisnike nit za prodavace, samo da im se generira lova od sponzora i klikanja. Od 2019-e su u kritici bas zbog ovakvih pizdarija ali se nazalost ne mijenjaju. Tak da vam je moj savjet decki - ili zaobidite platformu i koristite ebay koji ima 2FA ili generirajte neku hebenu i dugu lozinku jer se cini da cuvaju podatke korisnika u plaintext formatu (kod mene je bila 12 znakovna lozinka sa svim mogucim random znakovima, brojkama, slovima). Jos moram policiji sve skupa prijaviti jer ce i ti korisnici trazit lovu natrag pa ce bit veselja