Citiraj:
Autor mkey
Ja ništa ne nagađam, nego samo kažem da je ovo zakon ponude i potražnje na djelu. Ako se dobro prodaje za očekivati je da se cijene neće smanjivati već mogu ići samo na gore. A treba biti kazati i to da inflacija igra veliku ulogu u formiranju cijena. Rijetko kada usporedbe cijena korigiraju zbog inflacije, naročito ne one stvarne.
Što se tiče ovog drugog dijela o bombama, tu možemo nagađati, i mislim da se slažemo. Pitanje je što bi Nevidija morala napraviti da okrenu tržište protiv sebe.
|
Odgovor na vaše pitanje kolega, nVidia da uzrokuje smrtonosno zagađenje vode i zraka u jugoistočnoj Aziji, fanovi bi rekli da se događa i da tek sad treba kupovati nVidia grafičke kartice kako bi pomogli korporaciji da sanira štetu i isplati reparacije preživjelima jer kako vrijeme odmiče, nVidia mnogima postaje brand za kojeg se treba baciti pred metak, kao i što su se mnogi bacali za Apple. Vidljivo je to i ovdje na forumu što poprilično žalosti.
Citiraj:
Autor Gemmy
ne postoji losa grafa, samo losa cijena grafe!
|
Upravo tako. Grafička kartica je proizvod kao i svaki drugi, a to što se u nj gleda i što se doživljava kao božanstvo ili u manjoj mjeri kao neka svetost, cijene su kakve jesu jer su ljudi spremni to platiti. Ako je na današnji dan prije točno četiri godine bilo normalno dati pet tisuća kuna tojest sedamstotinjak eura za osrednju i tad već pomalo i zastarjelu AMD Radeon RX 580 8GB grafičku karticu, onda je normalno dati duplo veći iznos za osjetno jaću i veću klasu kartice. Ranije sam naveo da i nVidia-i i AMD-u fali cryptomining i da su tada lijepo živjeli pa zašto se ne vratiti u to lijepo vrijeme za korporacije.
Citiraj:
Autor Thermaltake
AI šta opali po džepu 
|
Samo one koji si to dozvole. Grafička kartica za igranje računalnih igara ne bi trebala biti predmet tojest pitanje života ili smrti ali izgleda da je pa kome je bitno, taj se i zasluženo opali po džepu.