View Single Post
Staro 19.02.2025., 12:52   #9
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
Na kraju su ih pustli i rekli im da imaju sreće da nisu nagazili na neku minu jer je minirano sve okolo te da Bosanska murija odmah vodi u stanicu na spavanje i plaćanje kazni. Također su im rekli da se područje nadzire iz zraka. Pokazivao mi je slike od tamo i tih dijelova rakete te murije iz daljine tako ako laže on, lažem i ja, no on jest takav kaubojski pacijent i nemam razloga mu ne vjerovat

Dio pisti od Željave je u BiH pa treba paziti na granicu da se slučajno ne pređe. Cijeli podzemni dio je u Hrvatskoj. Navodno nije dobra ideja tražiti onaj kontrolni toranj kroz šumu jer su moguće mine u zemlji. Iznutra se do njega ne može lako doći jer su se raspale skale koje su vodile gore.
Što se glavnog dijela tiče, unutra je sve izgorilo, ali je zanimljivo za proći, pogotovo onaj zvjezdasti dio gdje je bila komanda, i dio gdje su se razvijali filmovi koje bi Migovi snimili.
Negdje sam na netu pročitao da je poželjno imati masku jer su pri spaljivanju izgorile i hrpe detektora dima koji imaju nešto sitno americija unutra pa se sve to pomiješalo s prašinom.
Svakako je preporučljivo ponijeti masku, makar onu za bojanje i baciti je kasnije.
I naravno treba paziti na zahrđalu armaturu i ostale željezne konstrukcije koje vire iz zidova, kao i da se ne uleti u neku rupu gdje ima kanala.
Što se komunikacija tiče nekako je to relativno mali prostor pa ne vidim neku potrebu za radiokomunikacijom. Ali vjerojatno bi oni jeftini kinezi poslužili, tuneli su većinom ogromni i tu se signal propagira bez problema.
Bitno je i uzeti jače lampe, tipa 1000-2000 lumena i dovoljno ćelija za njih.
Night je offline   Reply With Quote