View Single Post
Staro 19.02.2025., 02:25   #4433
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Da se pohvalim, napokon se odlučio uzeti nešto malo egzotičnije od pustih pila i brusilica.

*Drumroll*

Radi se o NEJE Max 4 laserskom rezaču/graverki sa E80 glavom. (BTW ženska je skroz cool i ima dobar kanal).

Realno nemam pojma o tim uređajima osim što sam čitao unazad zadnjih par dana i ovaj mi djeluje kao izvrstan uređaj za te novce. Ima Z os što rijetko koji ima što može biti jako korisno prilikom rezanja u više prolaza jer po ovom što vidim veća snaga ne znači i bolje rezultate rezanja jer može spaliti drvo.

Naletio na neku dobru ponudu s kuponima na Aliju, stiže iz Francuske i kako sam uzeo još neke stvari (ekstenzijsku šinu da se površina poveća na 1030x740mm), honeycomb podlogu i silikonske podloge za rezanje folija i vinila.
Seller mi je gratis ubacio još i zračnu pumpu/kompresor za air assist, 10 noževa za rezanje i dao dobar deal za šinu za produživanje.

Sad dok to ne stigne mogu se zezati sa izradom stola i kućišta za njega.
Taj Neje max4 je meni bio opcija prije 2 godine kad smo otvarali firmu, ali sam odustao upravo zbog male snage. Za graviranje i za radit sa 2 do 3mm drvetom (što se rezanja tiče) je dosta, ali za 4mm na više je slab.
Imam 50W co2 od Vevor-a i nisam požalio daleko višu cijenu od Neje-a, jer sam vidio što mogu i jedan i drugi prije kupnje, ali dobro, meni je trebao za posao, tebi za first try . Ja sam već u razmatranjima jednog od 100W sa većom radnom površinom i više dodataka
I dobra ti je cijena skroz, ja sam ga gledao kažem prije 2god, bio je novi model tada, i koštao je 900 eura plus davanja/uvoz.

Nemoj si radit kućište, tj ako ćeš radit, radi si neko easy detachable, jer najveća prednost tih otvorenih lasera i je što ga možeš nasadit na bilo kakav komad drveta, ili čega hoćeš i radit, nisi limitiran gabaritima stroja/kućišta kao sa zatvorenim laserima pa da ne možeš ništa preko određene širine odradit.

I 'očale' si kupi obavezno za radit, jer će te kao i sve vuć da gledaš 'kak to lijepo crta po drvetu' dok radi, pa onda drugi dan skontaš da imaš crvenu točku u vidnom polju cijeli dan