Uh,svega ste nabacali... 230V dovest na nulu za testirat je čist kratki spoj,osigurač mora izgoriti,pasti ili šta već. Hep namjerno ništa ne nuluje,moguće je jedino kad se je radio davno prikljucak kao kod mnogih npr. kod monofaznog sata da prema kući ide npr. smeđa faza,plava nula i ako nekome treba,još jedna nula u žutozelenu i onda imaš u kući jednu fazu i dvije nule,uzemljenje nemaš. I sam sam u tom poslu i svega vidim po zamjenama brojila ali uvijek spojim kako je i bilo tj. kako sam nasao. Pogotovo kad ste s bandere a zračna mreža pogotovo nema uzemljenje. Bez odvojenog uzemljenja u instalaciji treba prije fida uzest nulu i dati je na sve žutozelene po kući i eto nulovanja. To je nekad bio standard i dan i danas radi ako ima nule. Ako je nema,fid nece pasti i onda je belaj. Zato bih preporucio detektor prekida nule ili jos bolje u vrt neki bubanj ves masine,bakrenog uzeta i napravis svoje. Te anomalije kod komsije nisu neki bauk jer nisu velike i izgube se u mrezi i prema naprijed i prema nazad,nije to da ide samo kod tebe i ubija ovo/ono i to da samo kod tebe otrese a naokolo nigdje. Najcesce sta sam vidio je komsijin bojler kad pocne ludovat,prazni se neka manja struja greske pa trese i komsije na slavinama i sl,pecka kod tusiranja bla bla. Uglavnom,ili detektor ili samostalno uzemljenje.
Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk