View Single Post
Staro 18.02.2025., 09:25   #546
Taproot7
mag.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Datum registracije: Dec 2021
Citiraj:
Autor the-rider Pregled postova
vec kad offtopicarimo, i ja sam imao problema sa 5700xt, random black screen, to popravili sa novijim driverima, na kraju crkla, vjerovatno joj nije pomogao udar groma koji joj je sprzio hdmi preko max tv-a
sad drugih 10-ak radeona koje sam imao manje vise nije bilo problema
7800xt sta sad imam radi normalno, mozda je bitno i koja marka kartice je, ja oduvijek samo sapphire kupujem
RDNA1 tojest pogotovo Radeon RX 5700XT grafičke kartice su imale problema sa driver-ima te je to opširno naširoko i naveliko dokumentirano diljem interneta. Navedenih problema je bilo no danas te kartice rade bez ikakvih problema. Također, svjedočio sam sličnim problemima i na RDNA3 tojest Radeon RX 7900 XT i XTX grafičkim karticama početkom 2023. godine no i to je u velikoj mjeri riješeno. Koristim RDNA2 tojest RX 6800XT grafičku karticu a prije te sam imao RX 6700XT i RX 6800 i moram priznati da opisanih problema nisam imao. Mnogo ljudi nije znalo da i određena Seasonic napajanja su imala problema sa transient spike-ovima što nVidia GeForce što AMD Radeon grafičkih kartica. Kod nVidia-e se manifestiralo gašenjem računala a kod AMD Radeon-a gašenje računala i u dosta slučajeva "pucanje" driver-a.
Taproot7 je offline   Reply With Quote