Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 18.02.2025., 07:12   #1409
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor p3c3k Pregled postova
Rent-a-car preko booking.com? Jel ima neko iskustva?

Situacija je slijedeca. Idem u campione d'italia (talijanska eksklava u svicarskom kantonu ticino) Imam let zagreb-bergamo-zagreb (ryanair).
Po rasporedu trebal bi sletiti na orio al serio u 22:50, 10.3 i let za zagreb mi je 17.3 u 23:15. Da bi dosli do smjestaja koji je u na drugoj strani jezera, malo ispod lugana, potreban nam je auto.

Vrijeme dolaska je takvo kakvo je i ovisimo o rent-a-caru. Jedina opcija, koja mi odgovara (posto nemam kreditnu karticu, samo debitne) je preko bookinga ali postoji hrpa upitnika.

Izbacuje mi firmu Budget.
U t&c preko bookinga pise da je moguce platiti debitnom karticom - odlicno
Uz sva moguca osiguranja i zastite rentanje citroena c3 ili slicnog vozila me ispada 253€ za 7 dana. Zvuci predobro. Bukiram zato kaj imam besplatno otkazivanje da cijena ne skoci gore u meduvremenu.

Idem provjeriti na stranice Budgeta i ocekujem mozda bum prosel jeftinije kad ono sok i nevjerica.
Prvo uz svo to silno osiguranje koje booking nudi da sam bezbrizan u slucaju kakve stete, krade i ne znam cega ne, rent je u startu skuplji za 100tinjak € plus kad sam krenul citat njihov t&c malo sam se zabrinul.

Prva stvar je ta da pise da bi se iznajmio auto preko njih potrebna je kreditna kartica - koju nemam (iako mi je vec booking teretil racun za ta 253€) pa si mislim ajde, valjda nebu problema.
Druga stvar je kaj imam samo 10minuta vremena od planiranog vremena slijetanja do vremena za podignut auto (sva sreca imam samo mali carry-on, ali opet sve ovisi o sjedalu koje cu dobiti pa izlazak moze potrajati), rijesit papirologiju i ne znam kaj sve ne (posto prvi put rentam auto) za koje sam uvjeren da necu stic jel eto - ryanair je u pitanju i u zadnjih 8godina letenja s njima nikad nisam stigel na vrijeme. Spominje se naknada od 70ak € za podizanje automobila izvan radnog vremena (kod rezervacije me je trazil broj leta, pa si opet nekak mislim ako i kasni, nije moja krivica, imaju podatke pa buju morali cekat)
Posto auto podizem u italiji (i vracam na istu lokaciju) receno mi je da moram platiti nekih 50ak € da mogu uopce prec granicu i uc u svicarsku. Na to jos ide i svicarska vinjeta...
Citajuci dalje t&c, dolazim do sekcije gdje pise da ce se racun teretiti sa 200€ (rezervacija sredstava) nakon potpisivanja papira i svega, kaj mi je isto ok, ali par redova nize pise dodatne naknade koje se mogu naplatiti - ciscenje automobila i to je dodatan iznos od preko 200€.

Kakva su iskustva s tim - jel moram i ja poslikat auto u kakvom stanju ga preuzimam i iznutra i izvana i koje su granice da neko veli morali smo cistiti auto nakon vaseg koristenja. Inace niti sam pusac, niti se jede i pije u autu, a i u tome kojeg rentamo se vozimo dvojica i to dnevno bumo napravili 30ak km.

Savjeti, preporuke, iskustva - sve je dobro doslo.

svuda ti treba kreditna kartica jer im to služi kao osiguranje, bez obzira što si platio već najam
nick praskaton je offline   Reply With Quote