Tema: Mini PC
View Single Post
Staro 16.02.2025., 13:09   #145
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Za router, media play / server svakako te nove Nxxx škatule ali za Home assistant bi valjda bilo dosta "bilo kakvi" polovni stariji SFF mini PC ?
OK ako se može + zgodan mali gabarit
Kod mene je doslo do laganih promjena u fazi planiranja, tako da idem na Proxmox i virtualke pa onda sada gledam kupiti neki bolji mini PC, ali da je opet iz kategorije best bang for a buck

Uzimajuci sve paramtere koji su mi bitni, za oko mi je zapeo Beelink EQi12:

CPU:1220P
RAM 24GB Micron LPDDR5 (fiksno)
M.2 PCle 4.0 SSD 512m gb (prosirivo do 4 TB)
Built in 85w PSU

I sve ostale điđe miđe sto normalno dolaze sa takvim tipom minipc-ja.

Pogledao par reviewa i ono sto mi se sviđa/ne sviđa kod ovog konkretnog modela:

1220P poprilično ok CPU (dosta jaci u odnosu na n100/n150/n200)

Svi u reviewima isticu ja je jako tih i pri full loadu i iznutra izgleda ok poslozen.

Ugrađeno napajenje, znaci ne treba mi dodatna cigla u mom IT ormaru. (ok ovo moze biti i downside ako je taj integrirani PSU problematičan, odnosno teze ga je zamijenit nego vanjski PSU)

Potrosnju u Idlu poprilično ok

Jedini downside je ta fiksni RAM, ali ne vjerujem da cu uskoro trebatio vise od 24gb, (ali tko zna, sa virtualkama se uvijek moze zaigrati)ali zamjenjiva memorija je bolja osim prosirivosti i zbog potencijalnih kvarom i lakse izmjene u budućnosti.

Ako mislite da postoji bolji/jeftiniji mini pc u tom rangu, slobodno predlozite, otvoren sam za sve prijedloge.

Ono sto me zbunjuje kod kupnje ovog konkretnog mini PC-a je cijena:

Na sluzbenoj Beelink stranici on kosta 269 dolara, shipping free, ne znam od kud ga salju i dali cu morat platit neke dodatne troskove u vidu carine/poreza.

Na Aliju je taj pc oko 400e i nije mi jasno od kud takva razlika u cijeni, (150e) odnono zasto bi netko kupovano ovim kanalima kada su dosta skuplji od sluzbene stranice proizvođača?

Na amazon.de je 320e sa free shipingom (ako to na kraju ispadne konačna cijena)

Ili ja tu nesto očito propuštam/ne vidim

Unaprijed hvala na svim konstruktivnim komentarima

EDIT: ispravak cijena i linkova

Zadnje izmijenjeno od: srale7. 16.02.2025. u 13:17.
srale7 je offline   Reply With Quote