Citiraj:
Autor silver_tip
Dakle bilo koja struja koja dodje na ulaz FID 0 takodjer ode i na sve mase u kuci i FID izbaci kako i treba da izbaci.
To je samo jedna mogucnost/scenarij. Ako imas uzemljenje i tih 120v dodje na FID 0 ulaz , nebi se trebalo dogoditi nista ako ni jedna masa nije nigdje nulovana. Inace ja sam na zivo testirao malo to kada sam postavio FID-ovku onda sam razvukao produzni iz faze kuce prije FID-ovke i fazu kratko naslonio na 0 prije FID-a. Zgorio mi osigurac u ormaricu a FID nije ni mrdnio, e kad sam tu fazu naslonio na masu ili 0 iza FID-a, kresnila je momentalno.
|
Znači, spojio si fazu i nulu prije fid, izbacio/izgorio ti tamo neki osigurač. Očekivano, nikakva struja nije prošla kroz fid i ona nije reagirala.
A gore si reko da bilo koja struja koja dode na ulaz nule od fid, također ode i na sve mase u kući i da fid izbaci kako i treba da izbaci...
Dok si tu fazu naslonio na nulu poslije fid, izbacila je fid jer postoji razlika u struji koja je ušla i izišla iz fid. Znači kroz faze nije ušla, ali kroz nulu je izašla.
Ja i dalje ne kužim kako struja može teć kroz nulu tvoje fidovke u tvoju kuću. Ne znam. Onda je HEP kriv, nisu uzemljili trafo.