Citiraj:
Autor Dule
Jel ti stvarno treba Pipewire, jel ALSA opcija?
Ne znam kako je to složeno na Fedori ali otkad je PulseAudio i Pipewire stacka kod mene uvijek nešto za*ebava, neovisno o distri. Mislim što očekivati kad imaš layer iznad layera iznad layera i samo se gradi ko kula od karata. Kod mene je jedino ALSA radila predvidljivo i stabilno na 3-4 različite mašine.
Da citiram lika iz FUTO software (credit mkey post na freeware temi)
|
Žalosno ali istinito. Softwer se ispolira tek kad dođe u ruke komercijali, htjeli mi to priznati ili ne. Kaj se Pulseaudio/Pipewire/Alse tiče - hendling vise audio izlaza kroz Gnome/KDE je bolje riješen sa nativnim alatima. Pulsaudio je u početku zajebavao (pred cca 15 godina ak se ne varam) al nakon par mjeseci se sve to stabiliziralo. Imao sam jedan stroj na kojem je kvaliteta zvuka varirala ali sam rijesio sa tsched=0 opcijom. Ovo je nekaj novo. Možda se u idućoj Fedori ispravi. Al OpenSuSe takoder koristi Pipewire pa nema problema. Znaci neka optimizacija ili fali ili sere. zasad se drzim OpenSuse na ovom stroju, ionak mi ne igra ulogu jel Fedora, Suse il Debian.
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
Joj, meni taj Suse nikako ne sjeda.
Bas kompliciraju sa extra koracima....krenem sa mazohizmom, ali menprodje nakon tjedan dana.
Svaka ti čast sta ti se da.
|
Ni meni nije prvi izbor zbog , u nekim stvarima čudnih odabira defaultnih postavki ili izmjene koda gdje ga ne treba biti. openSuse je pain samo u startu. Kad shvatiš što, gdje i kako možeš si bash ili ansible skriptu posložit koja sve te čudne stvari poravna kako ti želiš. I onda ti prebace SystemD na ovaj novi standard gdje ti je /etc u /usr/etc pa moras sve ponovo čekirat i prepravljat. Dobro da imamo alate poput
sed i
awk pa izmjena pada relativno jednostavno bez obzira koliko se configova i yaml fajlova radi. Al nije takav bauk, samo zahtjeva više truda u startu. I kao što sam već gore napisao - Fedorina implementacija KDE sučelja je solidna, ali OpenSuse je na sasvim drugoj razini. Imaš osjećaj da si za puno ispoliranijem OS-u.