View Single Post
Staro 13.02.2025., 21:31   #1094
bolix
Registered User

Datum registracije: May 2018
Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
"lik kaže očeš nečeš"

A što se tiče teme, ja ne znam kak se ekipi da zafrkavati s routerima od telekom operatera, posebno sada kada ti ga mogu u najmanju ruku prebaciti u bridge i da zakačiš svoju opremu i imaš sve po svojoj volji.
Eto, ja imam tu Nokiu famoznu WiFi 6 i stoji u ormaru odavno, čim se moglo u bridge prebaciti, i zakačen imam svoj router.
Prije toga na HT-u isto imao svoj router uštekan u ONT...

Jednom podesiš i zaboraviš da postoji. Pređeš na novog operatera samo promijeniš postavke spajanja, sve ostalo kaj si naštimao ti ostaje..
Slažem se sa svime. Problem je što je tehničar došao apsolutn nepripremljen i bez adekvatne opreme. Nije u redu nešto donijeti i testirati tabletom, a tražiš uvjete prigovora koji se odnose iskjučivo na LAN PORT. Moj problem što nisam izvadio odmah lap top i testirao sve ali previše vjerujem ljudima i to je problem. Jer kad osobno radim sa klijentima kod mene nema muljanja , radim da je klijent zadovoljan jer će tako i moj posao opstati. ali ovi iz telekoma. BARBARI. Dakle frajer nema lap top da testira portove. pa dobro ako si se spojio na networking pa vidiš valjda koliko je max port 1-4? I onda molitva za promjenom, još čekam bridge mod. a još uvijek mi je paralelno ativna i intl start usluga preko parice . Dakle dupli internet . i naravno da mi na parici još uvijek radi moj ruter u bridge modu zbog servera koji imam doma i koji hendla 7 različitih uređaja. Nažalost zyxel i 3 uređaja na 2.4 ghz puca veza. Na 5 ghz radi pristojno ali je spojen samo lap top novi i mobitel. Brzina down i up je oko 500 na 3 metra od rutera. Nažalost tv preko LAN-a i komp preko LANA 1-4 max 89 Mb. Mislim da u Ponedjeljak vraćam opremu jer mi nakon punih 7 dana nisu ni odgovorili a niti stornirali bakar internet.

Čitao sam sve uvjete poslovanja na 130 stranica ali ljude dovode u zabludu na netu sa svojim teorijama o brzinama i ruterima gdje ne spominju svoju infrastrukturu niti tuđu. Na sudu bi im to palo i morali bi oglašavati iskreno što nude ali već se sudim 8 godina sa bankom i nemam živce za još jedno suđenje posebno jer sam već bio nedavno na 3 operacije zbog karcinoma. No već zakon o obveznim odnosima pozajem već prilično dobro kao i zakon o zaštiti potrošača. No sto tako poznajem činjencu da idioti koji sjede tamo ne znaju to i moje znanje ništa neće promijeniti ukoliko sam ne podignem tužbu. A za koga ? za par likova ovdje (vrlo načitanih profesora) koji će nekome nešto docirati a sami nisu sposobni razumjeti išta. Pa kako bi taj i učenika razumio? Baš nikako!
bolix je offline   Reply With Quote