Citiraj:
Autor Feyd
Zašto? Argumente za dukate sam nabrojao gore u postu. Koji su argumenti protiv?
|
argument protiv dukata je što je u startu skuplji nego ista čistoća kovanice iste težine. on je kolekcionarski primjerak i štampan u manje komada i on tek nakon dugo dugo vremena postaje rijetka vrsta koja dobije na svojoj vrijednosti u odnosu na vrijednost kovanice koja ima isključivo vrijednost kakva je na tržištu. ja osobno nikada to ne bih kupovao.
Citiraj:
Autor Matijac
Mene zanima kome to prodati? Npr. Bečki filharmonik .999. Kupiš 1 uncu, za par godina hočeš prodati, je to lako prodati? Kome? A da ipak ne izgubi na vrijednosti.
|
investicijsko zlato prodaš u trgovini investicijskim zlatom. cijena je ona koja je trenutačna cijena na tržištu - odnosno kupovna i prodajna kao kod fiat valuta (dolar, euro, ...).
zlato i plemeniti metali se obično kupuju za neku srednjoročnu ili dugoročnu investiciju konzervativne prirode gdje u velikoj većini slučajeva nema neke zarade već se sačuva vrijednost ulaganja jer uvijek ide taman iznad inflacije.
može se desiti da se kupnja obavi u nekom velikom padu .... bear periodu .... što je pametno jer trenutačno je zlato all time high. .... i onda bi se u nešto kraćem vremenu desila korekcija cijene i zlato se vrati ili digne na veće razine i tu se eventualno može nešto zaraditi u kraćem vremenu.
plemeniti metali nisu nikada bili za brzu zaradu i to im nikada niti nije bila svrha.
ja imam srebro iz 2012. godine i da ga sada prodam u plusu sam nekih 6000 kuna. osobno mislim da je to jedva iznad inflacije a prošlo je 13 godina. bilo bi isto da sam tada kupio zlato jer se razlika nije smanjila. jako je važan trenutak kupovanja i događanja u svijetu.