Citiraj:
Autor Piksa
Koristi ko perilicu i sušilicu u jednom uređaju? Na vikendici jednostavno nemam mjesta za odvojene uređaje, a i sušenje veša na štriku nije baš opcija. Čitam po Reditu iskustva ljudi. Navodno nije više tak čest slučaj da se kvare puno, ima dosta ljudi koji ih koriste po uputstvima i traju im godinama. Najveća greška kod korištenja je najčešće nakon pranja 9kg veša, uključit odma i sušenje istog, a kapacitet sušenja je manji, nešto tipa 6kg. Znači ili treba stavit pola bubnja kad pereš i sušiš istovremeno, ili nakon pranja izvadit skoro pola pa u dva navrata posušit veš.
Ako ima ko kakvu preporuku ili savjet za kupnju, bio bi zahvalan.
|
Kada sam davno čitao o tome po hrvatskim forumima jer sam planirao uzeti kombiniranu dobio sam dojam da su kombinirane najveće smeće koje postoji i da se svima kvare i majstori dolaze iz mjeseca u mjesec. Još uvijek mi postojeća perilica radi i tek nakon kvara ću uzeti kombiniranu, ali logika mi govori da ljudi kao kokoši ponavljaju tvrdnje drugih koji su imali neko loše iskustvo bez da su ih sami ikada koristili i sad po forumima ponavjlaju jedni za drugima da su kombinirane perilice/sušilice smeće koje se stalno kvari. Možda se kvari češće, ne znam, nemam iskustva, ali toliko godina postoje na tržištu da mi nema nikakvog smisla da su toliko nepouzdane. Pogotovo sada kada dosta proizvođača daje po 5 godina jamstva. To bi im bio ogroman trošak za servisiranje da moraju svakih par mjeseci dolaziti nekome i mijenjati dijelove. A ako se i kvare toliko često onda pak imam drugu logiku da se kvare jedno te isti dijelovi na koje opet dobivaš jamstvo i možeš tako unedogled servisirati. Stvarno ne znam kojem bi se proizvođači tako nešto isplatilo imati u ponudi.
Na stranu moja logika, nemam isksutva s time, pa neka netko drugi veli iz prve ruke ukoliko je kupovao neki noviji model unazad par godina.