Citiraj:
Autor telefunken
Nemoj očekivati da će se sudcu dati ulaziti mentalno u organizaciju i "kako bi trebalo izgledati idealno radno mjesto kod nas u firmi ali eto meni nije tako" cjepidlačenje već suđenje više izgleda kao kad djeca moraju objasniti teti u vrtiću tko je kriv jer je došlo do svađe a tetu ne impresionira previše što ti znaš da "Pikachu udara s 3 DMG i da tvoj protivnik vara kad kaže da udara s 3 DMG" i da je to razlog jer se više nećeš igrati i sad plačeš i vičeš i svima je neugodno. Ako ne možeš to tako jasno objasniti, zaboravi neku pravdu. Sudci su u pravilu vrlo nezainteresirani za pravdu već ih interesira samo kako da što lakše riješe taj zadatak koji su dobili.
|
Ja to uvijek objašnjavam klijentima da kod suđenja imaš interakciju tri strane, tužitelja - koji želi uspjeti u parnici, tuženika koji logično želi da tužitelj ne uspije u parnici, i sudca kojeg načelno boli briga i za tužitelja i tuženika i samo gleda kako će što lakše riješiti predmet sebi za statistiku.
Što se tiče mobinga i sudske prakse, ovisi od predmeta do predmeta, teško se dokazuje i dugo traje. Ako nemaš nešto crno na bijelo iz čega se eksplicitno vidi da te šikaniralo, ja ne bi tek tako ulazio u čitavu priču jer teret dokaza je na tebi, tj tužitelju.