View Single Post
Staro 11.02.2025., 08:51   #8
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova

Nemoj očekivati da će se sudcu dati ulaziti mentalno u organizaciju i "kako bi trebalo izgledati idealno radno mjesto kod nas u firmi ali eto meni nije tako" cjepidlačenje već suđenje više izgleda kao kad djeca moraju objasniti teti u vrtiću tko je kriv jer je došlo do svađe a tetu ne impresionira previše što ti znaš da "Pikachu udara s 3 DMG i da tvoj protivnik vara kad kaže da udara s 3 DMG" i da je to razlog jer se više nećeš igrati i sad plačeš i vičeš i svima je neugodno. Ako ne možeš to tako jasno objasniti, zaboravi neku pravdu. Sudci su u pravilu vrlo nezainteresirani za pravdu već ih interesira samo kako da što lakše riješe taj zadatak koji su dobili.

Ja to uvijek objašnjavam klijentima da kod suđenja imaš interakciju tri strane, tužitelja - koji želi uspjeti u parnici, tuženika koji logično želi da tužitelj ne uspije u parnici, i sudca kojeg načelno boli briga i za tužitelja i tuženika i samo gleda kako će što lakše riješiti predmet sebi za statistiku.

Što se tiče mobinga i sudske prakse, ovisi od predmeta do predmeta, teško se dokazuje i dugo traje. Ako nemaš nešto crno na bijelo iz čega se eksplicitno vidi da te šikaniralo, ja ne bi tek tako ulazio u čitavu priču jer teret dokaza je na tebi, tj tužitelju.
Colop je offline   Reply With Quote