Ne znam kakav je max model, imao sam 4k obicni stari model... Zadnjih 5 godina ne razmisljam o promjeni boxa, pogotovo ne otici nazad na firestick. Odlican je to box, samo nemam zivaca za njega i "kad sjednem za tv, zelim da stvar radi". Imam dovoljno drugih diy projekata gdje prihvacam izazove koje mi tehnologija baci

s firestickom bi svako malo neki app puko pa ga sideloadaj itd. Na shieldu sve streaming appove imas u storeu.
Iskreno, shield pro sam bio uzeo jer sam na njemu vrtio plex server i igrao igre preko gamestreama. Danas vise ne vrtim plex na njemu, gamestream je R.I.P pa koristim moonlight+sunshine kombinaciju. Postao mi je glorificirani multimedia streamer. Vjerojatno bi i neki jeftiniji bio bolji, samo ne znam kako hendlaju streamanje igri.
Shieldu pro dajem plus i jer ga je lako otvoriti, ocistiti vent (jednom godisnje) i promjeniti pastu (ne nuzno potrebno, ali moze se). Vent bude bas pun govana.
Kada nvidija ne zajebe s updejtom, meni je to i nakon 5 godina odlican box.
Dobra stvar je sto se i original daljinski moze kupiti odvojeno ako ikad zatreba. Ako novi shield ne bude opravdao kupnju, uzet cu rezervni daljinac i terati ovog koliko ide.
Nemam pojma dal se danas isplati shield pored chromecasta i ostalih boxeva. Vjerojatno ne toliko kao nekad. Mislim, da mi ovaj sad krepa, sutra bi kupio istog pa ono... Meni se ne da kemijati s boxovima
Edit:
Da, i castanje (normalan chromecast support) mi je bio uvjet kod kupovine. Inegracija s google home mi je isto jedan mali benefit