Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 08.02.2025., 12:21   #12133
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
...a posljedica će biti šumovi i krckanje koje se neće moći riješiti brisanjem ili otpuhivanjem, kao u slučaju prašine...
Pa to i je ljepota gramofona i ploča, taj zvuk pucketanja i šuma. Da ga nema, mislio bi da slušaš CD ili kasetu

Par poznanika koje se bacilo u to u zadnjih 10 godina to rade iz čistog pomodarstva, a Crosley i slični jako dobro izgledaju u prostoru.
Kupovao sam gramofon za stan i htio sam "pravi" gramofon. Dobio sam zabranu od bolje polovice jer je ružan i sad imam zeleni Crosley.
Moje ploče su na sigurnom, a ona sa svojima može raditi kaj hoće

Citiraj:
U slučaju one Sanyo linije koju je Ivan predložio, godspeed da uopće nađeš nekog tko se i želi za*ebavati sa mehaniznom onog slide gramofona......o lovi koju će tražit i da ne pričamo. A to je samo jedan segment tog uređaja - koliko bi onda na kraju inosila kompletna investicija, na tih uvodnih 200 eura, bolje je i ne računati.....
Pa, onaj Sanyo je čak i jednostavan za održavanje prema tome kakvih divljih rješenja ima. Doma smo oživili 2 Sharp VZ3000 (vertikalni s automatskim otvaranjem i zatvaranjem vrata i obostranom reprodukcijom)

Jedan sam prodao kad sam se selio iz HR, drugi se još uvijek aktivno koristi doma.
Imam sreću pa imam doma dvojicu servisera AV opreme koji su to sposobni složiti i bez originalnih dijelova. Ima takvih ljudi još, pa ne treba odmah bježati od ovakvih uređaja.

Citiraj:
Zato mislim da je najpraktičnija opcija uzeti novi ali temeljno funkcionalan gramofon, obzirom da je riječ o uređaju koji će se onda moći koristiti najmanje 10 godina, ako već ne i duplo duže. Što se tiče pojačala, tu bi išlo neko novije a povoljno sa oglasa, tipa ne starije od 15 godina - vidio sam npr jedan Pioneer A10 za 130 eura. Ili neki potpuno novi chip-amp, zašto ne?
Svi ovi moderni gramofoni su skroz ok. Probao sam entry level Audio Technice i Sonya. Za razliku od neke high end opreme, hendlaju i spigane i oštećene ploče bez problema, a netko tko nije audiofil, takve većinom i ima.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote