To je taj sajt i plaćaš provizije za kupnju/prodaju i to je to, nema ležarina, članarina ni sl. anualnih feeava. Ali neznam kolko ti je IBKR dobar za kikiriki uloge... Uzme ti cirka 2,5€ po kupovini cca, to je relativno mala cifra, ali velik postotak, bar ja to tako gledam

Ja sam davno bio u toj priči pa sam odabrao T212 i relativno nedavno se prešaltao na IBKR, više-manje bi trebao biti siguran do 20k € na bilo kojem Euro brokeru, a feejevi su daleko povoljniji na jednom T212 recimo. Nije savjet, čisto opcija da razmisliš
Šta se ETF tiče, ponuda je ogromna, moš uložit u što hoćeš... Osobno sam krenio sa svačim, jer kao dezerficirat ću blabla, glumio brokera

Na kraju sam sve sveo na 1-2 ETF i to je to. Imho što manje to bolje, pogotovo za manje uloge...
Što se poreza tiče, to je daleko široka tema, ali ista te ne treba brinut danas, danas te samo treba brinut da uzmeš domicil i EU jer ti je to porezno najprihvatljivije. A u dogledno vrijeme ćeš istražit što i kako točno ili ćeš platit knjigovođu ukoliko se ne izboriš samostalno.