View Single Post
Staro 06.02.2025., 11:33   #5541
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Hvala svima na promptnom odgovoru
Svakako bi žrtvovao tih 7cm. Ok, idem onda s preporukom za kamenu vunu pa da vidimo što kažu arhitekt i građevinari. Pokušavam to dogovori nekako "ključ u ruke", ali opet moram paziti da mi što ne zafušaju, puno ih je.
To su dva zida, stan je na uglu zgrade i taman tuda obilazi sunce pa je pakleno preko ljeta. Sad po zimi me iznenadilo koliko je toplo unutra, u sendviču je s dvije strane + gore i dolje pa valjda susjedi griju
Izolirao bi štogod mogu, nema druge opcije grijanja, samo struja. Još da smislim kako staviti klimu na fasadu, a da mi ne klepe kaznu

E, još nešto - podovi.
U sobama je stari klasični parket koji ide van jer je skroz propao, po hodnicima i kuhinji/kupaoni djelomično je neki onaj čudni šareni materijal, zaboravih kako se to zove, nekad su to svugdje stavljali, doslovno bi ga izlili i poravnali. Dio je nešto nalik na sive tvrde vinil pločice, to još nisam utvrdio što je.
Arhitekt veli da ako se to sve diže da bi bilo dobro dolje staviti neku izolaciju, prvenstveno radi buke.
Da li mi je to bitno i što tu staviti, a da ne uzme previše visine?
Da li će se čuti u stan ispod me ne zanima previše, ali je fora kad oni griju od ispod
c-shadow je offline   Reply With Quote