View Single Post
Staro 06.02.2025., 10:39   #5539
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Situacija: generalno renoviram jedan stari stan iz 60-ih pa je sad tu hrpa posla, evo par pitanja:

1. zgrada nema nikakvu izolaciju, starinska fasada koja je samo obojena pred par godina. S firmom koja bi radila grube poslove sam razgovarao i vele da bi na vanjske zidove iznutra se mogao staviti stiropor do 5cm. Arhitekt opet ima neke svoje ideje...
Kako bi to bilo najbolje napraviti, što sve staviti ispod: kakve folije, stiropor, gore knauf,...?
Stan je 50m do mora, srećom vlage nema nikakve, unutra sve suho ko barut, ali ne bi htio zeznuti nešto s tom izolacijom jer ide nova pvc stolarija.

2. tražim preporuku za kakva transportna kolica kojima bi s 3. kata po relativno uskim stepenicama mogao spustiti dolje komade namještaja? Rasturio/raspilio bi sve što mogu na manje komade da si olakšam. Gledam tu po trgovinama ima svakakvih modela: s 3 manja kotača na jednoj strani osovine, s jednim velikim ko na tačkama.... s čim je lakše po stepenicama?
Na zidove kauf i iza njega kamenu vunu, dobro je i za zvučnu izolaciju. Neki ne žele oduzeti tih 7cm od prostorije ali ja bih (i jesam) sebi tako napravio