Hvala na odgovorima!
Google: Splice kutija, ONT...
Nismo nikoga pilali ali pokušavamo dobiti internet već pola godine. Osim kuće u kojoj smo mi i još jedne lijevo od nas, svi imaju dostupnu optiku. Razlika je što su ostale (konceptno iste kao naša) u katastru jedna zgrada, sa zajedničkom okućnicom, a mi imamo sve podijeljeno na 4 dijela. Prvo smo zvali HT, pa su ljudi izašli na teren, rekli se javit i ništa. Druge smo zvali A1, ista priča, izašli na teren i ništa. Pa sam pitao Telemach, oni su nakon par dana ponudili mobilni
Sad sam preko veze došao do malo pažnje u HT-u, pa mi je čovjek objasnio problematiku. Na meni je da nađem način kako provesti do svih, pa gledam kako to najelegantnije odraditi. 1 od 4 stana mi je najavio veće radove u kući i vrtu na jesen, a i ovaj koji je trenutno prazan će sigurno u rekonstrukciju u bližoj budućnosti. Mislim da je riskantno provlačiti podzemno do njih.
HEP-ov kabel ide ispod krovne strehe, može li ga optički pratiti? Doduše, to mi je isto jedna od sljedećih bitki, da se ukopa u zemlju, jer su grozno razvučeni između kuća.
Ideja: U mom dvorištu instalirati "glavni ormarić" (jeli to splice kutija?), negdje na bočnom zidu . Od tu ulazim podzemno, kroz pripremljeni bužir u moj stan do routera. Susjede spajam kroz kanalicu: po bočnom zidu do fasade, pa vertikalno do strehe gdje prati strujni kabel, odakle se opet vertikalno spuštam do ulaznih vrata. Tako im ide struja, pa ne znam smije li je pratiti.