Citiraj:
Autor bobanmilan
Jesi li uspio možda probati?
Je li se može umjesto Tehnicolora stavit direktno samo Fritz 5590 bez zasebnog ONTa?
|
Nisam još.
Nemogu tek tako nekome uletit u kuću kao da je moja.
Citiraj:
Autor murina
Možda bih trebao otvoriti novu temu za ovaj problem, pa ako admin smatra da trebam, hoću
Situacija je da za moju adresu (Split, kvart Bačvice) stoji da je optika nedostupna. Pilanjem smo došli do informacije da se u HT kuća vodi kao "Nedovršena", a dovršena je krajem 40ih prošlog stoljeća
Kuća ima 4 stana, podijeljena vertikalno. Svaki ima prizemlje, kat, potkrovlje i zasebni pristup sa ceste i ulaz. Problem je što svi imamo istu adresu, pa HT treba dovesti instalaciju do svakog stana da bi uopće krenuli u to (Ostali stanovi nemaju obavezu uzeti pretplatu). Nemamo zajednički prostor koji bi mogli gledati kao početnu točku za instalaciju ormara. Od stanara tu žive 75+ bračni par, podstanari, jedan je prazan (najvjerojatnije će u prodaju) i mi. Mi smo 3 godine bili u rekonstrukciji, prije toga smo imali satelit za Maxtv i 4G ruter za internet.
|
Ako imaš splice kutiju onda je sve manje više rješeno te ti je dovoljno dovući do nje svoj optički kabel.
Ako je ISP rekao da nije dovršio posao onda najvjerovatnije ili nisu ishodili dozvolu za rad ili je neki drugi tehnički problem.
Što se tiče starijih stanara vjeruj mi da i njima optički internet dosta znači koliko god se činilo da nije.
Moj prijedlog ti je da pripremiš sve što ti treba sa tvoje strane,znači tvoj kabel (onaj žuti sa odgovarajućim konektorima i mjesto gdje će biti ONT/Router).
Sve to pripremi sam i tehničar koji izađe na spajanje će ti više nego biti zahvalan.
Konstantnim upitkivanjem nećeš ama baš ništa postići.