Možda bih trebao otvoriti novu temu za ovaj problem, pa ako admin smatra da trebam, hoću
Situacija je da za moju adresu (Split, kvart Bačvice) stoji da je optika nedostupna. Pilanjem smo došli do informacije da se u HT kuća vodi kao "Nedovršena", a dovršena je krajem 40ih prošlog stoljeća
Kuća ima 4 stana, podijeljena vertikalno. Svaki ima prizemlje, kat, potkrovlje i zasebni pristup sa ceste i ulaz. Problem je što svi imamo istu adresu, pa HT treba dovesti instalaciju do svakog stana da bi uopće krenuli u to (Ostali stanovi nemaju obavezu uzeti pretplatu). Nemamo zajednički prostor koji bi mogli gledati kao početnu točku za instalaciju ormara. Od stanara tu žive 75+ bračni par, podstanari, jedan je prazan (najvjerojatnije će u prodaju) i mi. Mi smo 3 godine bili u rekonstrukciji, prije toga smo imali satelit za Maxtv i 4G ruter za internet.
Prilažem skicu, brojevima su označeni ulazi u stanove (ja sam 2)
Recimo da se mi stanari dogovorimo da će glavni ormarić biti negdje u mom dvorištu. U dvorištu sam ostavio bužir do ormarića u svom stanu. Htio bih izbjeći razvlačenje kanalica po fasadi. Čovjek iz HT mi kaže da je to jedina opcija jer je tako podizvođačima najlakše

Ima li smisla da ih pilam da to nekako ukopaju? Koliki je glavni ormarić za 4 priključka? Dali se do ulaza u stan provlači optička nit i kakvi je taj priključak koji dođe do vrata?
Trebaju mi informacije za ić pričat sa susjedima koje vjerojatno nije briga za internet generalno, a kamoli optički