Tema: Mini PC
View Single Post
Staro 31.01.2025., 13:35   #123
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Imao sam vec fanless N100 mini pc sa 4 NIC-a, e to se grijalo. U principu, cpu je na 40ak C u idleu i nije bio vruc case, ali case koji ujedno sluzi kao hladnjak se kod koristenja zagrije da ga ne mozes drzati u ruci. Mali radijator
Da, mislim da si već pisao o tome, takav model sam tražio, ali dosta su glomazni + za router treba minimalno memorije, a ekipa natrpa gore svašta od servisa pa to onda više nije router i grije se, pogotovo ako je zatvoren negdje.

Citiraj:
Na lokaciji gdje ce komp boraviti (uz tv, vezan hdmi-jem na tv) nemam eth kabel, ali imam wifi AP na stropu pa... Preko wifija ide sve - Plex (prema klijentima), streamanje igri (sa mog pc-a iz ureda) i torenti. Sve u kuci sam upgrejdao na AX210 kartice pa je to sad vec neka druga prica.
Radi to preko wifi bez problema. Ja sam povukao UTP do media servera, ali klijenti svi vuku preko wirelessa: firestick, tv, jedan komp i par androida. Nikad problema, ne stigne se zagušiti 5ghz ax, AP je 4x4 ništa posebno.

Citiraj:
Ne mogu mirne duse dati tolike pare za 4TB SSD za cuvati glupe filmove gore
Ja sam pacijent pa sam MX500 stavio za sistemca, a Samsung 870 evo je media storage
Server je fanless u malom caseu, gurnut u dnevnoj iza ormara i stvarno nisam htio mehaniku da roštilja unutra jer čujem ko šišmiš.
c-shadow je offline   Reply With Quote