Stigao jučer MSI-ev 3rd gen QD-OLED sa MF-a, vrhunska stvar. Slika fantastična, brz refresh, igre i video nikad nisu bolje izgledali, ide na tržnicu

Najgore je što sam znao da će se to dogoditi jer sam i sam ovdje napisao da ako si 95% vremena u browseru/excelu/pdf-u, oled nema smisla. Na kraju je ispalo tako da sam stalno gledao u taskbar i mislio kako ga moram maknut da izbjegnem burn in (iako ima 3g gare za to

), plus što se slika stalno shifta lagano zbog oled care-a, to se jasno da isključit ali nije preporučljivo.
TV, mob i laptop sam sve odavno prebacio na oled i plan je bio da i na stolnom PC-u to napravim ali eto, Dell će morati raditi još neko vrijeme. Jednostavno za neki više office rad, to nije to. IPS je bolji, tekst je čišći, nema opasnosti od burn in-a itd.
Video i igre - ako je to većinom što gledate na ekranu, onda nemate što razmišljati. Čak i u BG3 koja i nije neka super igra za primjer, razlika je strašna.
A ovaj IPS Dell koji imam ima IPS black, znači kontrast je kao kod lošijih VA ekrana, svi ostali IPS-i bi još gore izgledali. Izgleda užasno u usporedbi sa OLED-om

Tako da sve u svemu, tko hoće OLED ekran relativno jeftino nek provjeri Tržnicu