View Single Post
Staro 29.01.2025., 21:13   #4921
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Stigao jučer MSI-ev 3rd gen QD-OLED sa MF-a, vrhunska stvar. Slika fantastična, brz refresh, igre i video nikad nisu bolje izgledali, ide na tržnicu
Najgore je što sam znao da će se to dogoditi jer sam i sam ovdje napisao da ako si 95% vremena u browseru/excelu/pdf-u, oled nema smisla. Na kraju je ispalo tako da sam stalno gledao u taskbar i mislio kako ga moram maknut da izbjegnem burn in (iako ima 3g gare za to ), plus što se slika stalno shifta lagano zbog oled care-a, to se jasno da isključit ali nije preporučljivo.

TV, mob i laptop sam sve odavno prebacio na oled i plan je bio da i na stolnom PC-u to napravim ali eto, Dell će morati raditi još neko vrijeme. Jednostavno za neki više office rad, to nije to. IPS je bolji, tekst je čišći, nema opasnosti od burn in-a itd.

Video i igre - ako je to većinom što gledate na ekranu, onda nemate što razmišljati. Čak i u BG3 koja i nije neka super igra za primjer, razlika je strašna.

A ovaj IPS Dell koji imam ima IPS black, znači kontrast je kao kod lošijih VA ekrana, svi ostali IPS-i bi još gore izgledali. Izgleda užasno u usporedbi sa OLED-om
Tako da sve u svemu, tko hoće OLED ekran relativno jeftino nek provjeri Tržnicu
Exy je offline   Reply With Quote