Zaštita ???
NOD32 redovno pobjeđuje u svim testovima, mjerenjima, ne znam ćemu sve ne, pronalzi poznate i nepoznate viruse ali ... vidio sam nekoliko PCa sa uredno updatanim NOD32 bazama koja su bila zaražena virusima koje bi našao i F-Prot za DOS (onaj besplatni) i to onaj iz 1999. Dakle NOD32 je puno buke, reklame za niš. I update je malo zeznuti ako nisi kupio licencirani soft, nema ono posudio od frenda instalirao i update, ne ide. Plati pa koristi
F-Prot, stari DOS poznanik, radi sa diskete (ak je formatirate na 1,7

) i besplatan je i mali ali pali. 10/10 za Win98 mašine i one starije
NAV200x - Sasvim pristojan, učinkovit i kvalitetan program. Zna gnjaviti sa pop3 ali je OK 7/10 u kombinaciji sa Firewallom je odličan produkt (to je ono internet security i dođe kao bundle uz intel ploče)
McAffe 7.0x - to se koristi, ima manje updateove (1,5 Mb) u odnosu na NAV (4 Mb). Da znam može samo na automatic update ali ja ipak volim imati pack sa updateom negdje sa strane radi reinstalacije, servisa, ... (ima Firewall u sebi)
shopos - Lucijane Cariću ili kako ti je već ime ... BUG reklamira kao lud jer čovjek je netko i nešto tamo. To je Rupa i šupa od antvirusa, izbjegavati:mad:
Kasperski - OK, mrak i učinkovit. Bude neš od njega
PC-Cillin - dolazi kao bundle uz pun kufer ploča (dakle mukte), radi, praši i pristojan ako ne i više program (ima i FireWall)