Tema: Automobili
View Single Post
Staro 28.01.2025., 10:05   #78275
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Meni otišao kuplung i dvomaseni zamašnjak na qasqaiu (2008. godište 300.000km) 1600€ ceh, već mi je dosta popravaka i ne prolazaka tehničkog, drugo dijete na putu, moram ove godine uzeti novi auto.

Gledao sam.rabljene 2 godine stare, pa to košta skoro kao novi auto?? Npr. rabljeni qasqai 2022, 50.000km skoro 30 soma €, novi je 32. Vitara stara 1-2 godine 24.000€, novi 26. Ne kužim, kaj se tak dugo još čeka na aute pa su takve cijene rabljenih. O premiumu da ne govorim, BMW X3 2018to, 30-35k€.

Tako da više naginjem novom, išao sam pogledati i voziti novi kodiaq, taj 1.5 mHEV lijepo ide, dsg mi je super, čak i potegne, iako za obiteljski auto to ne treba.l, ali iznutra izgleda plastično, i presvlake mi se ne sviđaju čak ni ove skuplje (neka jeftina fejk koža). VW Tiguan npr. je iznutra dosta kvalitetniji i masivniji, ali tu mi se ne sviđa taj ekran i što nema tipki. Sad dolazi novi model VW Tayron pa i to planiram pogledati. Od ostalih mi x trail i peuget 5008 idu u uži izbor. Kod nissana nisam siguran u taj e power motor i njegovu dugovječnost, a peuget mi se ne sviđa izvana (cijene su skoro iste). Nissana imam sad 9 godina, inače je u obitelji kupljen nov i stvarno sam zadovoljan bio, ali dosta toga se već kvari. Otišla mi je klima prošle godine, original motor košta 350€ i nema rok dobave uopće, na otpadu čekam već mjesecima da im nešto dođe. Sad sezonski mjenjam puhanje toplo - hladno. Jučer po južini vani 17°C, meni puše toplo..

Matijac je offline   Reply With Quote