View Single Post
Staro 28.01.2025., 05:46   #311
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ja računam da će sve nV ispod 5090 biti brže na razini statističke pogreške do max 10%.
Prodaju nam DLSS4 a ne novi i unaprijeđen HW.
A AMD vidim i dalje ništa ne uči i nikad neće, svejedno, nada je....pa se nadam da će 9070 grafe imati neku normalniju cijenu i još više se nadam nekim modelima do 300mm jer mi duže ne stanu u kućište, a za sada mi se ne sviđa ideja da režem van kavez/e za diskove.
E da, i potrošnja mi je jako bitna. Neki apsolutni max je 300w, dok je poželjnije 250 max.
Malo gledam i nešto pratim i ne znam jesam li lud, ali čini mi se da nV daje dužu podršku za drivere, da znam da su to driveri koji se ne donose bolje performanse za starije serije, ali ih bar rade i krpaju..9xx i dalje dobivaju nove drivere dok je AMD ubio podršku za npr r9,r7....i ostatak konkurencije nV 9xx.
Kod AMD-a mi se sve više sviđa (tj privlači me) izgleda jako dobra podrška za Linux.
Će da vidimo što i kako kada izađu recenzije, premda realno, meni je i ova 3060Ti i dalje odlična, samo joj počinje falit VRAM.

Nevezano, ali između ostalog baš zbog fantastične podrške volim telefone s okusom Jabuke, ne mijenjam ih svake 2g nego ih dobro iscjedim.
Još otkad su im zabranili ono usporavanje sa updateima je IMHO bedasto uzet bilo što drugo...

Kad smo kod toga, Stevo HWU je išao pred neko vrijeme to testirati na nV driverima i starijim grafama jer je uvriježeno mišljenje da zeleni usporavaju starije generecije preko novijih drivera....i ispalo je da nije tako, ako se dobro sjećam čak su bile i mrvu brže.

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 28.01.2025. u 05:52.
Disco je offline   Reply With Quote