View Single Post
Staro 04.04.2003., 02:33   #1
Exa
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2003
ATI ili ATI ili GF4

Evo namjeravam kupiti novi komp, ali sa jednom dobrom grafickom karticom koja nece uskoro u smece. Pitam Vas za misljenje posto nemam bas puno veze s novim tehnologijama (imam P100 s 32MB Ram-a i 3,5GB WD Hard).
Postoje tri opcije za kupnju graficke kartice, ali ocigledno da jedna otpada posto je jos nema za kupiti (bar ne kod nas, znat cete koja je to).
1. ATI Radeon 9700 Pro AIW - evo pretrazio sve Hrvatske i Slovenske firme i nisam uspio naci tu karticu (ne znam sta im treba da prebace tako dugo TV tuner s te kartice sa NTSC na PAL);
2. Da li da uzmem onda bolje ATI Radeon 8500 AIW ili je mozda bolja opcija da uzmem;
3. LEADTEK WinFast A280 GeForce4 Titanium 4800SE-8x 128MB, VIVO, DVI-out, AGP 8x i plus nekakav dodatni TV tuner kao sto je Leadtek Winfast TV2000 Deluxe edition, ili;
4. ATI Radeon 9700 Pro plus Leadtek Winfast TV2000 Deluxe edition
ili da cekam ko bedak da se pojavi ona gornja kartica (a mozda se nikad ne pojavi)(pod brojem 1) i kupim neku srotarsku Atijevu za 300-tinjak kunica (mada ce me cudno gledati onaj od kojeg budem kupovao zvjeri od komponenti kad mu kazem da mi da obicnu Radeonicu (7000 ili stariju)).
Mislio sam da ce ta kupnja novog racunala proci glatko, ali stari dobri Murphy se pobrinuo da to nece moci proci bez komplikacija. Ono kad nemam novca onda sve kartice postoje za kupiti, a kad imam para onda se gotovo nista novoga ne moze nabaviti kod nasih ULTRA LJENIH dobavljaca.
Izvinite na podugackom postu (tak i onak mi je prvi ), ali vec dva tjedna kupujem racunalo cekajuci da se pojavi doticna grafikurda, ali nista od toga (glavno je da se najavljuju sve novije i novije graficke kartice, a dobavljaci zive u kamenom dobu i nabavljaju neka GF smeca (neke firme prodaju samo GF, ali ne i ATI koje su ipak oduvjek najbolje :clap: )
Hvala na konstruktivnim odgovorima.
Pozdrav i do pisanja!
Exa je offline   Reply With Quote