View Single Post
Staro 25.01.2025., 06:27   #971
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Potrošnja od AMD je ono jebena katastrofa. Veliku većinu vremena (slika u prilogu) radna stanica provede mi u idle stanju. Pod idle mislim surfanje, i neki rad tipa office. Tad mi je nekih 90tak W u zidu. I sad kako je većina dana idle di je intel je bolji i do 5X. Kog boli q kad igraš pa intel vuče više ak u praksi vuče 2x manje u idlu. Suma sumarum na mom grafu se vidi da je idle maksimalni potrošač u danu i to znatno. Energija je integral ove funkcije po dt, grafički je površina pod krivuljom. Napajanje mi je titanium, potrošnja je na kalibriranom smart plugu mjerena (samo kanta).

AMD je ciganska firma s lažnim marketingom, i rijetko ko govori koliko je IDLE loš.

Ja imam 2 SB kontrolera (X670E)koji troše 7W svaki. Veliko problem je i IOD čip koji je na 6nm.

Koliko su odvratni cigani se vidi da u 9000 seriji nisu smanjili IOD, već je isti (da im bude jeftinije) i X870 ko X670.

NA AM5 možeš smanjit maksimalnu potrošnju, ja mogu čak dobit da mi CBR24 vuče 100W iz zida, al se s idle možeš j.

Server (i7 8700k) mi u idlu troši 2x manje a u prastarom je procesu.

Za potrošnju intel dere AMD brutalno, tablica na linku od ljudi koji slažu servere za doma https://www.reddit.com/r/HomeServer/...server_builds/
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	potrošnja AMD.png‎
Views:	87
Size:	104.8 kB
ID:	27937   Click image for larger version

Name:	HWinfo1.png‎
Views:	120
Size:	445.4 kB
ID:	27938  

Zadnje izmijenjeno od: markecSMB. 25.01.2025. u 06:35.
markecSMB je offline   Reply With Quote