Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.01.2025., 00:16   #78246
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
A apsurdistan jebat ga
To bude tak kad privatna firma ima monopol i piše zakone koje onda još i tumače kako im se prohtije.

Nego vezano za kotače, u pravilu ako imaš na B nosaču ili di već naljepnicu gdje stoje sve dodatne dimenzije sve te dimenzije možeš odmah upisati bez ikakvog atesta ili dodatne izjave od ovlaštenog.

Za one dimenzije koje su dolazile u drugim paketima opreme ali nemaš izričito navedeno na naljepnici opet, ne treba atest ali treba izjava ovlaštenog.

Za dimenzije koje nikad nisu išle na taj model ali su unutar +-3% razlike treba ''mali atest''.

Za dimenzije iznad 3% treba još i rekalibracija brzinomjera od za to ovlaštene strane.

Ali da, uvjerljivo najretardiraniji dio je da ne možeš stavit branike, štop lampe, spojlere, lipove sa drugog paketa opreme bez atesta.
Ajd kužim za neke kineske kopije ali uzmeš original branik sa recimo Mtech paketa i svejedno mora atest.
Pa već sam pisao da je mene lik htio slat na atest kad sam zamjenio original Hella štopove s narančastim žmigavcima za isto tako original Hella štopove ali sa bijelim/prozirnim žmigavcima. Reko jeste vi ozbiljni sad

Još je gluplje s LPG instalacijama gdje bi ekipu rušili zbog zamjenskog filtera plinske faze jer se ne poklapaju homologacijski brojevi s onim filterom koji je inicijalno ugrađen. Dakle isti filter samo drugi brand i padaš.

Tipa kao da te sruši jer si umjesto origigi filtera zraka ili goriva stavio Mahle, Bosch ili štoveć
Točno to se meni dogodilo prošle godine. Filter je čak bio isti brand kao i onaj prije njega samo drugi model. Kaže lik na tehničkom ne možeš proći, brojevi se ne podudaraju
Ja reko jel tako provjeravate i npr. filtere zraka ili goriva... Jer radilo se o običnom filteru koji se mijenja isto kao ova 2 spomenuta. Apsurd
Sreća pa mi je čovjek koji radi instalacije upisao tu izmjenu u sustav bez nekih komplikacija...