Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.01.2025., 23:03   #78245
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Zato nema frke stavit u polo 1 (86) ili u BMW E21, oba iz 1975 LED lampe.

U zemljama gdje se ne uzima harač ide i bez "atesta": dovoljno je imati E-tipizaciju, postoji za taj auto.

Sad mogu legalno na svojem E46 umjesto halogenki staviti H7-LED za stotinjak eura.
U međuvremenu sam počeo pripremati xenon-swap, a za xenon moram imati sve gore navedene điđe kako bi bio legalan. Sami xenon farovi rabljeni koštaju preko 200€.

Sviđa mi se apsurd

/rant_off
I ja sam spremao Xenon swap za Ibizu, ali ono, nemoš stavit perače farova koji pašu nego BAŠ te koji su išli uz OEM xenon, a da bi stavio original, moraš imat i branik za njih, i bocu tekućine za pranje s dodatnim kapacitetom i koješta. Na kraju sam odustao. Može se atestirati farove s lećom na halogenke, pa ću ubacit xenon bmk.

U Njemačkoj firma uzme Audia ispili ga i sastavi da napravi UrQuattro repliku, stavi donji dio motora od 2.5 TDI bošpumpa motora, na to glavu motora sa 2.2 turba 5cyl i eto, to se atestira i ima lijepo tablice. Kod nas je onaj Golf 4 2.8 vr6 Turbo kao sveti gral atestiranja, valjda jedini koji je uspio atestirati turbo na atmosferskom motoru, jer inžinjeri u CVH ne vide kako je to moguće a da ostane tehnički ispravno.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
A apsurdistan jebat ga
To bude tak kad privatna firma ima monopol i piše zakone koje onda još i tumače kako im se prohtije.

Nego vezano za kotače, u pravilu ako imaš na B nosaču ili di već naljepnicu gdje stoje sve dodatne dimenzije sve te dimenzije možeš odmah upisati bez ikakvog atesta ili dodatne izjave od ovlaštenog.

Za one dimenzije koje su dolazile u drugim paketima opreme ali nemaš izričito navedeno na naljepnici opet, ne treba atest ali treba izjava ovlaštenog.

Za dimenzije koje nikad nisu išle na taj model ali su unutar +-3% razlike treba ''mali atest''.

Za dimenzije iznad 3% treba još i rekalibracija brzinomjera od za to ovlaštene strane.

Ali da, uvjerljivo najretardiraniji dio je da ne možeš stavit branike, štop lampe, spojlere, lipove sa drugog paketa opreme bez atesta.
Ajd kužim za neke kineske kopije ali uzmeš original branik sa recimo Mtech paketa i svejedno mora atest.
Pa već sam pisao da je mene lik htio slat na atest kad sam zamjenio original Hella štopove s narančastim žmigavcima za isto tako original Hella štopove ali sa bijelim/prozirnim žmigavcima. Reko jeste vi ozbiljni sad
Dečkima s Kauflanda su skidali tablice radi S-line branika na A3, jel trebamo dalje

I ja sam pričao kako frend i ja imamo maltene identične Ibize PD130, isto godište, razlika u tome što ja imam 4 el. podizača i samo prednje zvučnike, a on ima otraga zvučnike i samo prednje podizače stakala. Moja se zove Signo, njegova Sport, on bez atesta upisao 17", ja sam morao na atest