Citiraj:
Autor calypso
Apropo tehnickog pregleda... Pred par godina sam sa Audi A6 Allroad C6 iz 2007 bio na tehnickom i veli mi lik da odem negdje da mi zategnu sajlu na rucnoj jer kao ne drzi dobro...
Ja doso na servis, ovi umrli od smijeha da kakva sajla, kakve budalastine, da ko mi je to reko... Uglavnom, ispostavilo se da Audiji novijih generacija sa quattro pogonom jednostavno nemaju sajlu za rucnu, jer uopce nema rucnu kocnicu... Imaju blokadu diferencijala (ili mjenjaca?) ili nesto tog tipa i na tehnickom uopce ne bi trebali ici na testove rucne kocnice jer im mogu unistit diferencijal ili stavec... To ce neko malo vise tehnicki potkovat znat sto ni zasto... Ali eto, meni isto bilo otkrice... Od tada svaki put kad dodjem na tehnicki napominjem da kod testiranja rucne kocnice ne pretjeruju jer auto uopce nema rucnu kocnicu...
Dodatno, frend mi nekidan prico kako su pred par godina njih nekolicina sa Audijima na Sava Eskimo S3 zimskim gumama isli uzbrdo po Crvenom spustu na sljemenu... Nisam pojma imo da bas i to mogu, ali ajdede... 
|
Znači tkogod ti je ovo rekao je rekao takvu budalaštinu da je to veći ROFL nego što su na tehničkom rekli za nepostojeću sajlu.
Za početak, ima parkirnu kočnicu kao svaki drugi normalan auto, samo što se ne aktivira mehanički putem poluge i sajle nego elektronski.
Ovo je recimo sklop koji aktivira i deaktivira parkirnu kočnicu i smješten je fizički na kliješta.
Dalje, osobno bi bježao koliko me noge nose od ''servisa'' koji mi kaže da auto nema parkirnu kočnicu i da to odrađuje ''blokada diferencijala''. Koje F-ing veze ima blokada difa s parkirnom kočnicom vozila.

Blokada difa ima veze s prijenosom momenta između kotača na istoj osovini.
Blokada mjenjača... valjda misli na Park položaj kod vozila s automatskim mjenjačem. U pravilu da, možeš koristiti kao parkirnu kočnicu no nije preporučljivo na mjestima s većim nagibom. Jerbo potencijalno završiš kao Ena Begović i Anton Yelchin.
Ovo je recimo što drži auto ''zakočenim'' u Park položaju na standardnim automatskim mjenjačima.
Vezano za apliciranje elektronske ručne na Audiju, uopće je ni ne možeš aplicirati pri brzinama mislim iznad 8km/h ili tako nešto.
I da, nema to veze Quattro ili FWD, parkirna kočnica je parkirna kočnica.
Citiraj:
Autor murina
Danas mi je Vitara pala tehnički jer desni doboš koči 33-40% jače od lijevog 
|
Vjerojatno nisu jednako istrošene bilo pakne bilo doboši ili su sami doboši postali elipsoidni. Također postoji mogučnost da se s vremenom i sajla istegla. Ili pak zbroj svega po malo

Btw ručnu možeš fino namjestiti preko vijka za zatezanje sajle no ako je velika razlika onda prvo moraš namjestiti na samom pužu unutar doboša.
Ovo je recimo za namještanje na E46 ali princip je u pravilu isti.