Citiraj:
Autor WraGG
Ja sam se odavno rjesio sluzbenog auta i isto tako imam velikog dizela koji samo stoji parkiran. Prelazi 7-8kkm godisnje kad idemo na godisnji i tijekom godine nesto sitno gradske i medjugradske voznje. Za sve ostalo imamo malog benzinca ili strujica.
Uglavnom, redovni servisi i izmjena ulja jednom godisnje i evo ga vozi vec petu godinu bez iti jednog kvara. Dpf pregledam redovno dijagnostikom i na zadnjem pregledu je pisalo da imam jos najmanje 130kkm do moguce zamjene istoga. To kod mene sigurno nece dozivjeti 😄
|
Mislim da je radni vijek DPF-a oko 250k km. Naravno, to sve ovisi o vožnji. Ja sam na 237k i dijagnostika je uredna. Vožen je bez aditiva i kojekakvih pizdarija koje čiste. Za 2 mjeseca sam naručen u Tomić za provjeru/zamjenu hladnjaka EGR-a i zračnog jastuka. Vidjet ću što će reći kakva je usisna grana. Iako, vjerujem da bi trebala biti uredna jer je čišćena na 195k kad je bila odrađena prva zamjena hladnjaka u opozivu. A većina vožnje je autoput i otvorena cesta. Ne znam koliko ću još imati auto, bez obzira što je već po kilometraži za otpis/za pod prešu, ali sigurno će biti još 10-15k km. Ako bude problema s DPF-om, stavit ću novog i ajmo dalje.