Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 21.01.2025., 18:45   #1405
p3c3k
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2019
Citiraj:
Autor andy91 Pregled postova
Čudno, ali jel moguće da nisam našao niti jedan post o Malti?

Jel bio tko nedavno? Čini mi se kao ok za otići krajem 2 mjeseca sa ženom i djetetom od 2 godine. 5 dana mislim da sasvim dovoljno.

Rent a car pretpostavljam bi bio poželjan? Samo ta vožnja po drugoj strani, da ne bude borbe

Ako ima kakvih savjeta i preporuka, javite slobodno.
Posebno sa zenom i djetetom od 2g izbjegavati Paceville u San Giljanu odnosno St. Julian'su u periodu od 20-05 a i u globalu taj dio otoka. Namjenjen je populaciji od 16-30godina max i to samcima. Postoji jako puno ''gentleman'' klubova i cure se ne srame doslovno te zgrabiti za ruku i vuci u svoje ''odaje'', gdje ljudi zavrsavaju opljackani. Masu puta cak i te djelatnice odlaze u druge klubove i kradu mobitele i druge vrijedne stvari (lancice, orglice, mobitele koji su odlozeni na stolu/sanku...) te trce u svoj klub gdje su zasticene. Ako krenes za njom na ulazu ce te docekat osiguranje koje ti nece dat da udes i optuzit ce te da si pijan, agresivan itd. Policija je jako brza kod dolaska na mjesto zlocina ali nazalost stat ce na stranu kluba i dat ti da puses i opet si u banani. Obicno stoje u Pacevillu kod burger kinga - marica i njih 10ak su uvijek u pripravnosti (https://www.google.com/maps/place/Bu...oASAFQAw%3D%3D)
Sav security po nocnim klubovima/lokalima su decki iz srbije/crne gore i sve se da dogovoriti s njima pri ulasku, ali znaju bit poprilicno brutalni ukoliko se ne igra po njihovim pravilima unutar kluba. Zajebi nacionalna obiljezlja i pogotovo kad je u pitanju nogomet, sad ne sjecam se tocno ali bilo je situacija di su ili grobare ili delije (partizan/crvena zvezda prevedi na nase rivalstvo dinamo/hajduk) skidali i uzimali im majice i tjerali ih da nastave noc goli, pa mozes zamisliti kaj se dogada ako setas sa nasim obiljezjima. Ako si bez njih i prides im i krenes pricat hrvatski docekaju te siroke ruke i nemas nikakvih problema (ako trebas bilo kakve supstance, najbolji su ti prijatelji)

Ako i zavrsite tamo preko dana da zelis prosetat, bacit pogled na Knisja tal-Karmnu, neogoticku rimsko-katolicku crkvu a u blizini je i restoran Peperoncino ciji je vlasnik (Zoki) s nasih krajeva i kaj se tice mesne ponude i usluge je top. Preporucam da napravite rezervaciju posto je u vecini slucajeva bukiran.

Oko spinola baya preporuka za dnevni bar je Pleasure (trazite Velju). Obicno kad je lijepo vrijeme imaju vani DJ-a koji ne pusta preglasnu muziku tako da mozete sjest na terasu i uzivati u cugi i voditi normalni razgovor a nakon ''radnog vremena'' sve se seli unutar kluba i ja sam se iznenadio prvi put kad sam dosao da se pusta vecinom hrvatski pop i rock uz tu i tamo koju narodnu, a sto vise vrijeme odmice krecu cajke ali u podnosljivom tonu.

Kaj se tice gastronomije njihovo tradicionalno jelo je varivo (zec) i to preporucam.

U blizini Pleasurea je ruski karaoke bar Damici (https://www.google.com/maps/place//d...:8290&ictx=111).
Za drustvo zeljno zabave dusu dalo. Cijene su malo vise nego u ostatku barova/nocnih klubova ali zato vas niko nece gledati cudno ako zelite pjevati sta god vam srce pozeli pa makar bili sami cijelu noc.

Irski pub Cork's (https://www.google.com/maps/place/Co...oASAFQAw%3D%3D)
takoder barmani su srbi (trazite Miljana), a unutar puba vikendom budu karaoke, a i imaju u 2 stola za biljar i ako se ne varam pikado

Sto se tice dnevnih izleta: valletta, gozo i comino islands (blue lagoon), coral lagoon (L-Ahrax Tal- Mellieha) i skok sa 15m visine ako zelis adrenalinski dan ali u tom slucaju preporucam da uzmes nekakve slapice da se mozes izac i popesti se po stijenama, mdina, popeye village (koji sve vise vuce na tourist trap, ali i dalje je fora vidit to selo)

Ostatak otoka na zalost nisam imal prilike za istraziti, ako ako trebas mogu te spojiti sa ljudima koji zive dolje i dobit dobit vise informacija oko svega
p3c3k je offline   Reply With Quote